menorca

Els EUA congelen durant mig any l’aplicació d’aranzels al sector del calçat

Una mesura que satisfà l'empresariat de Menorca qui confia que s'acabi anul·lant de manera definitiva


Els Estats Units congelen durant mig any l’aplicació d’aranzels al sector del calçat, i a d’altres 8 productes més. La representant de Comerç nord-americana, Katherine Tai, ha fet oficial la decisió, que ha estat celebrada pel Ministeri d’Indústria. L’administració de Joe Biden amenaça amb gravar les importacions de productes espanyols com a resposta a l’aplicació de l’impost a les empreses tecnològiques, el que es coneix com a taxa Google.

Juan Carlos Fernández, president de l’Associació de Fabricants de Calçat de Menorca, va ser a finals d’abril a Madrid on va aconseguir el compromís del ministeri per deixar sense efecte aquests aranzels. Avui celebra la congelació de la taxa, tot i que a mitges perquè sosté que ja hi ha comandes que s’han vist afectades.

D’aquí a 180 dies caldrà veure quina és la decisió definitiva dels Estats Units. En gran part dependrà de la decisió de la OCDE, que ha de prendre una decisió sobre l’ampliació o no de la taxa Google. Sense ella, el govern central no està per la labor de renunciar-hi, segons assegura Fernández, perquè compta en els pressupostos generals amb 1.000 milions procedents de l’impost a les tecnològiques.

En uns dies es reuneixen amb l’ambaixador d’Espanya davant la OCDE per negociar aquesta resolució comunitària que ha de permetre deixar sense efecte de manera definitiva aquests aranzels.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Aplaudiments espontanis, a les 14:00 en punt del dissabte de Sant Joan

La intensa pluja ha dissuadit cap intent de celebrar un primer toc a Ciutadella

Ciutadella respira ambient santjoaner tot i la suspenció de la festa

El matí del dissabte de Sant Joan ha transcorregut entre brindis i berenars, però sense arena als carrers {rela} El...

La comissaria de Ciutadella, la primera de Balears en expedir el nou DNI

Amb la nova versió s'incorporen nous elements de seguretat

Una unitat mòbil al recinte firal de Maó suma dues línies més de vaccinació

Menorca ja té un 36 per cent de la població amb la vacunació completada