X
13

Els universitaris, estudiants d’FP i batxillerat viatjaran de franc a tota la xarxa del TIB

A més, el Govern assumirà el pagament total de les matrícules universitàries dels estudiants de la UIB amb rendes familiars inferiors a 52.000 euros i individuals de 33.000 euros

13/10/2022

Els universitaris, estudiants d’FP i batxillerat viatjaran de franc a tota la xarxa del TIB

Els estudiants universitaris, de batxillerat i de Formació Professional viatjaran de franc a tota la xarxa del TIB. Així ho ha anunciat, aquest dijous, la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de reunir-se a la Universitat de les Illes Balears (UIB) amb el Consell de Govern de la UIB. És una mesura que implicarà la creació d’una nova modalitat de la targeta intermodal i que serà per sempre. El cost de la mesura és de 500.000 euros i es preveu que es beneficiïn 45.000 estudiants.

També ha explicat que el Govern assumirà el pagament total de les matrícules universitàries dels estudiants amb rendes familiars inferiors a 52.000 euros i individuals de 33.000 euros. Uns 6.000 estudiants de les Illes es podran beneficiar del retorn del 100% de les taxes universitàries en les primeres matricules i del 50% en la segona.

Aixi ho calcula el Govern i que suposarà una inversió d’entre 5 i 6 milions d’euros. La mesura, forma part del paquet d’escut social al qual la Comunitat destinarà 200 milions d’euros, al Consell de Govern de la UIB.

Armengol ha explicat que també es beneficiaran del retorn de matrícules els alumnes d’estudis superiors com són el Conservatori de Música i Dansa, l’Escola de Disseny i l’ESADIB però que això ho gestionarà la Conselleria d’Educació.

A més del retorn de taxes, també s’augmentarà la desgravació fiscal per a les famílies amb fills que estudien a d’altres comunitats carreres universitàries que no s’imparteixen a les Illes i la nova modalitat de targeta intermodal per a estudiants i que garanteix la gratuïtat del transport públic.

Retorn de matrícules de la UIB

La gestió de la convocatòria per retornar les matrícules dependrà directament de la UIB, es farà mitjançant el seu web i inclourà també una altra de les mesures anunciades pel Govern: la reducció del 50% del cost de les segones matrícules, que beneficiarà 3.000 estudiants i suposarà una inversió de dos milions d’euros. Està previst que la convocatòria es publiqui a final de mes i que es resolgui, retornant els doblers a les famílies, durant el primer trimestre del 2023.

Quedaran exempts aquells estudiants beneficiaris de la beca del Ministeri.

13/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT