X

Els científics de l’IPCC vinculat a l’ONU alerten que la catàstrofe climàtica és imminent i admeten efectes irreversibles

Les onades de calor i les pluges torrencials seran fenòmens cada cop més freqüents i intensos

09/08/2021

Els científics de l’IPCC vinculat a l’ONU alerten que la catàstrofe climàtica és imminent i admeten efectes irreversibles

L’ésser humà és l’únic responsable del canvi climàtic i de l’augment de fenòmens meteorològics extrems. Ho diu el Grup intergovernamental d’experts sobre el canvi climàtic (IPCC) vinculat a l’ONU que aquest dilluns ha fet pública la primera part d’un exhaustiu informe que adverteix que la catàstrofe climàtica és imminent.

Els autors del document alerten que el canvi climàtic està darrere de les onades de calor, pluges torrencials i ciclons tropicals que afecten moltes regions del món. I avisen que els fenomens meteorològics extrems seran cada cop més freqüents. També insisteixen que, si no es redueixen les emissions d’efecte hivernacle, la temperatura mitjana global superarà un grau i mig. Això es traduirà en sequeres i inundacions i hi haurà plantes i animals que no sobreviuran.

“No es pot negar que alguns dels impactes seran irreversibles durant segles, en escales de temps dels pròxims segles. I això també és molt important per tenir en compte que el canvi climàtic és un fet, que ja està succeint i que no importa el que passi, no desapareixerà. Per tant, l’adaptació al canvi climàtic és un aspecte que com a legisladors hauriem de tenir en compte”, ha afirmat Friederike Otto, una de les autores de l’informe de l’IPCC i científica sobre el clima de la Universitat d’Oxford i colíder de World Weather Attribution.

El secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, qualifica la situació d’alarmant i insta els governs a actuar amb mesures ràpides i dràstiques. L’activista Greta Thunberg també ha reaccionat a les conclusions de l’informe. Reconeix que no conté sorpreses i que confirma el que ja sabíem: que estem en una situació d’emergència.

09/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris