X

Els experts del Fòrum Marí d’Eivissa demanen més àrees marines protegides per salvar els oceans

Maximilano Bello i Puri Canals expliquen la seva visió sobre els perills que afecten la Mediterrània i també les possibles solucions

04/11/2022

Els experts del Fòrum Marí d’Eivissa demanen més àrees marines protegides per salvar els oceans

Redacció

La quarta edició del Fòrum Marí reuneix a Eivissa des d’ahir, dijous, experts com el xilè Maximilano Bello, referència en el món de la conservació marina. El programa d’IB3 Méteo ha parlat amb ell de les grans amenaces dels oceans i la necessitat d’augmentar les àrees marines protegides.

Bello alerta que, actualment, només el 3 per cent dels oceans al món està protegit. També, hem parlat amb la presidenta de la Xarxa d’Àrees Marines de la Mediterrània, Puri Canals, sobre factors com la massificació turística o la necessitat d’una bona gestió de les àrees marines protegides.

Una de les preguntes que els hem fet és quines són les principals amenaces dels oceans. Ens expliquen que son la pèrdua de biodiversitat, principalment per la sobrepesca, el canvi climàtic i la contaminació.

L’escalfament de la mar és especialment perillosa per a la Mediterrània a causa de les seves característiques, alerten els experts. I apunten: una de les solucions és augmentar les àrees marines protegides. Però és important la gestió d’aquestes àrees. No es tracta de prohibir, sinó de regular el que es pot fer i el que no als diferents espais.

La solució, expliquen, està a les nostres mans.

04/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris