Els experts demanen que la Llei contempli les diferents formes de violència masclista

El Col·legi d'Advocats de les Balears acull avui i demà unes jornades dirigides a una millor coordinació i intervenció amb les víctimes de violència masclista.

Els+experts+demanen+que+la+Llei+contempli+les+diferents+formes+de+viol%C3%A8ncia+masclista

El Col·legi d’Advocats de les Balears acull avui i demà unes jornades dirigides a una millor coordinació i intervenció amb les víctimes de violència masclista. Els experts demanen que la Llei inclogui els diferents escenaris de violència masclista i una major formació en perspectiva de gènere dels agents implicats.

Violència contra les dones és també la mutilació sexual, els matrimonis forçats i el tràfic de dones. Els experts demanen un marc legal que prevegi les diferents formes en què es presenta la violència masclista. Les institucions no només tenen el deure de protegir la víctima. Ho han de fer sense que hi hagi denúncia prèvia i donant un serveis amb perspectiva de gènere. S’han d’evitar els estereotips que perpetuïn la discriminació de la dona i respectar l’autonomia de la víctima. I tipificar les denúncies i delictes de manera correcta.

Demanen formació no només en gènere sinó també en sensibilització. Un exemple és la tipificació d’agressió o abús sexual segons el grau emprat de violència o intimidació. Demanden especial conscienciació en casos en que les víctimes són menors.

Els experts parlen també de violència institucional, que es produeix també quan es desatenen les dones que han estat víctimes de violència o els seus fills.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

20.000 viatgers entre Londres i Menorca aquest hivern amb Easyjet

L'entrada en servei de l'aerolínia ha duplicat en un any gairebé els vols directes amb el Regne Unit en temporada baixa

Dos sociòlegs destaquen el caràcter pacífic del 20-S i de l’1-O

Les pèrites de les acusacions certifiquen la malversació de les arques públiques de la Generalitat

Accidentat un camió nou dels Bombers de Mallorca

Feia una sortida de prova a la carretera de s'Estanyol

Una dona mor dins l’avió a Son Sant Joan

Ha patit una aturada cardiorespiratòria quan partia a Edinburg