Els experts demanen que la Llei contempli les diferents formes de violència masclista

El Col·legi d'Advocats de les Balears acull avui i demà unes jornades dirigides a una millor coordinació i intervenció amb les víctimes de violència masclista.

Els+experts+demanen+que+la+Llei+contempli+les+diferents+formes+de+viol%C3%A8ncia+masclista

El Col·legi d’Advocats de les Balears acull avui i demà unes jornades dirigides a una millor coordinació i intervenció amb les víctimes de violència masclista. Els experts demanen que la Llei inclogui els diferents escenaris de violència masclista i una major formació en perspectiva de gènere dels agents implicats.

Violència contra les dones és també la mutilació sexual, els matrimonis forçats i el tràfic de dones. Els experts demanen un marc legal que prevegi les diferents formes en què es presenta la violència masclista. Les institucions no només tenen el deure de protegir la víctima. Ho han de fer sense que hi hagi denúncia prèvia i donant un serveis amb perspectiva de gènere. S’han d’evitar els estereotips que perpetuïn la discriminació de la dona i respectar l’autonomia de la víctima. I tipificar les denúncies i delictes de manera correcta.

Demanen formació no només en gènere sinó també en sensibilització. Un exemple és la tipificació d’agressió o abús sexual segons el grau emprat de violència o intimidació. Demanden especial conscienciació en casos en que les víctimes són menors.

Els experts parlen també de violència institucional, que es produeix també quan es desatenen les dones que han estat víctimes de violència o els seus fills.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Hestia Menorca supera àmpliament el Covirán Granada de la LEB Or (82-61)

L'equip d'Oriol Pagès es jugarà el trofeu del triangular amb el Real Murcia, l'amfitrió, també de la categoria superior; Moreno,...

Les sales de cinema de Menorca no tenen previst obrir tot i la flexibilització en les mesures

El Govern ha anunciat que ja es permet menjar i beure als cines, tot i que la capacitat màxima permesa...

El mal temps deixa Menorca incomunicada per mar

Les ratxes de vent poden superar els 120 quilòmetres per hora i les ones poden arribar fins als 5 metres d'altura durant el cap de setmana