X

Els experts ja es plantegen l’eradicació de la serp de ferradura a Formentera

23/08/2018

Els experts ja es plantegen l’eradicació de la serp de ferradura a Formentera

Experts amb una de les serps de ferradura capturades

A les Pitiüses, enguany, s’han capturat 800 serps de ferradura. Aquesta és l’espècie invasora que, actualment, està fent més mal a la biodiversitat de les Illes Balears. Per això des del 2016 s’ha iniciat una campanya per part del Govern per controlar-la. En el primer exercici se’n caçaren 700 i l’any passat més de 2.000.

Aquest programa és el que concentra més mitjans del servei de protecció d’espècies. Hi ha una persona específica a cada illa dedicada a les serps, i una altra, enviada pel Ministeri de Medi Ambient, que es mou entre les dues Pitiüses.

Aquesta espècie invasora va arribar a Eivissa i Formentera a principis del 2000 dins troncs d’oliveres procedents de la Península. El problema real és que el seu aliment preferit són les sargantanes.

“Realment sembla que estam fent mal a la població i enguany veim que encara està caiguent més, així que estam animats i ens plantejam que a Formentera es pugui eradicar la serp de ferradura” explica Jorge Moreno, cap de secció del servei de Protecció d’Espècies.

23/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT