Els experts ja es plantegen l’eradicació de la serp de ferradura a Formentera

Experts amb una de les serps de ferradura capturades


A les Pitiüses, enguany, s’han capturat 800 serps de ferradura. Aquesta és l’espècie invasora que, actualment, està fent més mal a la biodiversitat de les Illes Balears. Per això des del 2016 s’ha iniciat una campanya per part del Govern per controlar-la. En el primer exercici se’n caçaren 700 i l’any passat més de 2.000.

Aquest programa és el que concentra més mitjans del servei de protecció d’espècies. Hi ha una persona específica a cada illa dedicada a les serps, i una altra, enviada pel Ministeri de Medi Ambient, que es mou entre les dues Pitiüses.

Aquesta espècie invasora va arribar a Eivissa i Formentera a principis del 2000 dins troncs d’oliveres procedents de la Península. El problema real és que el seu aliment preferit són les sargantanes.

“Realment sembla que estam fent mal a la població i enguany veim que encara està caiguent més, així que estam animats i ens plantejam que a Formentera es pugui eradicar la serp de ferradura” explica Jorge Moreno, cap de secció del servei de Protecció d’Espècies.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

Ha començat la retirada de posidònia morta de les platges de Formentera

Molta d'aquesta posidònia tendrà una segona vida AL CAMP

Concert solidari de la Banda de Son Rapinya i 11 corals a favor de Mallorca Sense Fam

Interpretaran un repertori en el qual destaca l'estrena de l'obra "La Verònica" i la interpretació de la missa gòspel "The Gospel Mass" del compositor holandès...