societat

Els experts pronostiquen que el petit comerç perdrà ocupació i que es tancaran negocis amb la crisi de la Covid-19

S'ha d'apostar per mimar i retenir el client, generar experiència en botiga i fomentar l'associacionisme

Els+experts+pronostiquen+que+el+petit+comer%C3%A7+perdr%C3%A0+ocupaci%C3%B3+i+que+es+tancaran+negocis+amb+la+crisi+de+la+Covid-19

La crisi de la Covid-19 obligarà el petit comerç a posar en marxa polítiques de contenció de la despesa, que afectaran, també, la contractació de personal. Una mena d’economia de guerra que obligarà els botiguers a apostar per fórmules imaginatives però que tendrà, inevitablement, un cost social i laboral. És una de les conclusions de la tercera videotertúlia organitzada aquest dimarts per l’Ateneu de Maó, amb la participació del president d’Ascome, Vicente Cajuso, i de l’investigador de la Universitat de Navarra, Pedro Mir.

Tot i aquesta anàlisi, Mir creu que el petit comerç té ara al davant l’oportunitat de desenvolupar estratègies per mimar i retenir el client, fomentar el consum de producte local, generar experiència en la botiga, i fomentar l’associacionisme.

Ascome creu que és el moment d’apostar per les xarxes socials i Internet, a través d’experiències com la plataforma comercial en línia Xuroa.com, a la qual s’han afegit ja 57 comerços. Recomana, sobretot,no perdre la il·lusió.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 72: Mallorca, Menorca i Eivissa estrenen la Fase 2

Ja es permet el bany a la platja i es reobren els centres comercials

Sanitat rebaixa en 1.900 la xifra de morts per Covid-19 i la situa en 26.834 defuncions

Simón diu que una de les raons del ball de xifres és que les comunitats havien notificat com a confirmats...

Javier Arranz, a favor d’aixecar l’Estat d’Alarma a les Balears

El portaveu del comitè de malalties infeccioses creu que la pandèmia del Coronavirus evoluciona favorablement a la nostra comunitat