X

Els fabricants d’avarques de Menorca tenen més dificultats per trobar materials naturals

Des de la pandèmia, expliquen que els proveïdors han reduït l'estoc de matèria primera, un fet que provoca retards

29/03/2024

Els fabricants d’avarques de Menorca tenen més dificultats per trobar materials naturals

A causa de l’increment de l’interès pels materials naturals, els fabricants d’avarques de Menorca, els costa trobar algunes matèries primeres. Així ho exposa, Joan Bosco Moll, modelista tècnic de Mibo: “Les ràfies naturals, que després les fem tenyir, són difícils d’aconseguir en aquests moments. Amb el jute, que el fan trenar, també estem en dificultats”.

Des de la pandèmia, els fabricants d’avarques de Menorca expliquen que els proveïdors han reduït l’estoc de matèria primera, un fet que provoca retards. Carlos Truyol, gerent de Ria Menorca i vicepresident de l’Associació de Calçat explica que “Es retarda tot molt més, estem damunt Setmana Santa, tothom ens reclama i estem esperant materials demanats des de desembre i no els hem rebut el mes de març, abans amb dos mesos ho tenien i ara poden passar quatre mesos sense rebre la matèria primera”.

Totes les empreses d’avarques han hagut d’ampliar el personal dedicat a la venda on-line. El client balear és el més important. També mantenen les exportacions. Així ho confirma, Miquel Pasqual Bagur, gerent de Mibo: “El principal és Anglaterra, curiós, Austràlia, els Estats Units, i també en tenim un poc a Alemanya, França, Itàlia…”. També asseguren haver viscut un increment dels preus de les pells.

29/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris