cultura

Els fantasmes de Franco, al Casal Solleric

'Fantasma 77, Iconoclàstia' espanyola es podrà visita r fins a 203 de desembre


Amb l’aprovació de la Llei d’Amnistia l’any 1977, el franquisme quedava exonerat de qualsevol responsabilitat judicial pels seus actes. Què passava llavors amb totes les imatges de règim que hi havia repartides per tota la geografia espanyola? Com tractar aquell llegat per tal de no fer més gran la ferida oberta entre la població? Quasi 45 anys després, aquesta reflexió, encara per esclarir, ha donat peu a la mostra Fantasma 77, Iconoclàstia espanyola. Una exposició que es modula a través d’un cronograma que revisa el tràfec que han patit les 9 escultures eqüestres de Franco va instal·lar arrèu del territori espanyal  i d’un conjunt de fotografies dels fotoperiodistes valencians, José Aleixandre i Manuel Molines. Instantànies que captaren els aldarulls desencadenats per la retirada de la primera escultura eqüestre de Franco l’any 1983 a València. La mostra, que es pot visitar fins al 23 de desembre, es complementa amb les xerrades que duen per títol “Les imatges són la memòria històrica” i que es duran a terme demà i dissabte al teatre Catalina Valls.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Lluís Mas 23/10/2020

    Recomanable

Cercador |


més contingut relacionat

Marco Mezquida esgota totes les entrades en la presentació de ‘Talismán’ a Maó

L'artista menorquí interpretà anit al Teatre Municipal les cançons del seu últim àlbum d'estudi. Avui actuarà al Teatre del Born,...

Magatzems d’Històries, la nova exposició del Museu de Menorca

Na Montserrat Anglada, comissària de l'exposició, ens conta els secrets que s'amaguen rere la pintura "Magatzems del port de Maó"

Vetusta Morla posa a prova la disciplina del públic mallorquí

Els madrilenys oferiren un concert impecable davant 2.500 persones que hagueren de lluitar per no ballar

Antoni Mulet és Amulet, i ha fet “Un desert de colors”

El músic de Santa Maria ha enregistrat un disc amb 8 cançons, marcades per la música folk anglosaxona. Pel setembre...