societat

Els fars de les Illes celebren el Dia Mundial de les Ajudes a la Navegació Marítima

El ministre en funcions José Luis Ábalos destaca el paper clau de les senyalitzacions per a la seguretat marítima

Els+fars+de+les+Illes+celebren+el+Dia+Mundial+de+les+Ajudes+a+la+Navegaci%C3%B3+Mar%C3%ADtima

Els fars marítims de tot el món fan avui festa. Commemoren, per primera vegada, el Dia Mundial de les Ajudes a la Navegació Marítima. Els actes centrals d’aquesta jornada s’han celebrat a Palma, fins on s’ha desplaçat una delegació de l’Associació Internacional d’Ajudes a la Navegació.

Engalanat per a l’ocasió, el far de Portopí, com el de Botafoc i la trentena de fars en actiu que hi ha a les Illes Balears celebren avui el Dia Mundial d’Ajudes a la Navegació Marítima. A les 12 en punt, tots s’han encès i les botzines dels vaixells, als ports, han sonat a l’uníson.

Enguany és la primera vegada que es commemora aquest Dia Mundial d’Ajudes a la Navegació Maritíma. Una jornada que reconeix els fars marítims i la feina feta pels seus faroners. Com en Pedro Bonet, el darrer faroner de Portopí. Es va jubilar fa 20 anys, després de més de 30 de professió.

Avui dia, els avanços tecnològics també han arribat al món dels fars. El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha apuntat, de fet, al desenvolupament de la navegació electrònica i dels ports 4.0, amb embarcacions no tripulades. Un futur per al qual fan falta, ha dit, professionals qualificats.

Amb motiu d’aquest Dia Mundial de les Ajudes a la Navegació diferents fars de les Illes, com el de Portopí, tendran avui les portes obertes amb activitats infantils.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Coiba dedica el seu premi anual a les infermeres de Balears pel seu “incansable treball” contra la covid

Les infermeres reconeixen que, tot i l'afectació de la pandèmia, la crisi sanitària ha servit per visibilitzar la seva tasca...

Els caçadors de Mallorca no podran caçar tórtores europees fins almanco el 2023

Menorca va ser el primer territori d’Espanya, juntament amb València, on es va prohibir la caça de la tórtora

Dotze projectes arquitectònics opten a fer la nova seu de Caixa Colonya, a Can Morató

Dimecres que ve es farà públic el nom del guanyador del concurs, que esperen poder començar aviat.