X

Els fisioterapeutes reivindiquen en el seu dia la importància del paper que fan a l’atenció primària

Només 16 centres de salut de Mallorca disposen d'unitat de fisioteràpia

08/09/2023

Els fisioterapeutes reivindiquen en el seu dia la importància del paper que fan a l’atenció primària

Patricia Bauzá Calvente

Prevenir i promoure els hàbits saludables és la base per evitar moltes malalties, però també lesions. Així ho assenyala el Col·legi de Fisioterapeutes de Balears, que aquest divendres, 8 de setembre, celebra el dia Mundial de la Fisioteràpia amb activitats arreu de les Illes.

A Palma, un equip d’IB3 Notícies ha visitat avui matí el centre de salut de Santa Catalina, on fa més de 10 anys que en Pep acudeix tots els divendres a les rutes saludables que organitzen des d’atenció primària. Una iniciativa que, a banda de caminar, proposa als assistents fer exercicis, entre rialles i estiraments, supervisats sempre per una fisioterapeuta. Una dinàmica que suposa, alhora, una millora del seu estat físic i psicològic.

La prevenció és una de les funcions més importants de la fisioteràpia. Per això, el Col·legi de Fisioterapeutes de les Illes en reivindica més presència a la sanitat pública. El seu degà, Tomás Alías, ha explicat que la fisioteràpia a l’atenció primària és la porta d’entrada, i que fomentar-la augmentant els recursos evitaria moltes visites a urgències o derivacions a professionals, que saturen determinades especialitats innecessàriament. Alías ha subratllat que cal fomentar programes de promoció d’hàbits saludables, com el de rutes saludables,  per tal d’apostar per la prevenció.

Ara com ara, només 16 centres de salut de Mallorca disposen d’unitat de fisioteràpia. Tots ells ofereixen als seus pacients la possibilitat de participar en les rutes saludables que es fan cada setmana.

08/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris