X

Els funcionaris de la presó de Menorca demanen millores salarials i més personal

Aprofiten la celebració de la Mercè, patrona dels serveis penitenciaris, per exposar una llarga llista de reivindicacions

27/09/2022

Els funcionaris de la presó de Menorca demanen millores salarials i més personal

El Centre Penitenciari de Menorca ha celebrat la festivitat de la Mercè, patrona dels serveis penitenciaris, amb polèmica. L’acte solemne s’ha celebrat al pati del centre, però de portes a dins la realitat és que els funcionaris tenen una llarga llista de reivindicacions.

Més enllà de millores retributives, els preocupa la falta de seguretat i demanen reforçar la plantilla. L’actual està formada per 112 professionals, però no tots en actiu, a causa de nombroses baixes per maternitat i paternitat.  En aquest sentit, la directora de la presó, María González, conclou que la situació és circumstancial, però comparteix la necessitat de millorar les condicions dels professionals dels centres penitenciaris i de visibilitzar la seva tasca.

A més, demanen ser reconeguts com a agents de l’autoritat. Una condició amb la qual, expliquen, es trobarien més protegits en l’àmbit penal, en cas que s’atempti contra la seva integritat física. També volen més opcions per teletreballar, un fet que ja s’està negociant.

La presó de Menorca té actualment 50 interns i gestiona 200 expedients de presos en tercer grau, així com persones en llibertat condicional.

27/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT