societat

Els gestors de la Serra cerquen solucions a la sobrepoblació de cabres

Una de les propostes que plantegen és la comercialització de la carn de caça per fer les terres més rendibles als pagesos

Els+gestors+de+la+Serra+cerquen+solucions+a+la+sobrepoblaci%C3%B3+de+cabres

Un informe recent de l’Associació Tramuntana 21, que recull les propostes de pagesos, propietaris i caçadors de la Serra, conclou que les cabres salvatges són un problema greu per l’ecosistema de bosc i garriga. Una de les propostes que es va posar damunt la taula va ser poder comercialitzar la carn de caça per donar una rendibilitat a les terres de la Serra.

La sobrepoblació de cabres a la Tramuntana és un fet que els agents forestals i tècnics mediambientals denuncien des de fa temps. El sotabosc i la garriga estan malmesos perquè les cabres s’ho mengen tot i no afavoreixen el creixement natural de la flora autòctona. Aquesta va ser una de les problemàtiques que els gestors de la Serra exposaren a la reunió de Tramuntana 21.

D’entre les propostes que es varen recollir a l’informe, referents a les cabres salvatges, una era la possibilitat de poder comercialitzar amb la carn de caça, principalment amb la de cabra i cabrit. Altres Comunitats Autònomes tenen reglada aquesta activitat a través de decrets cinegètics, i han donat bons resultats.

Des de l’Administració, però, no veuen factible aquesta pràctica. L’any 2015 ja es va intentar impulsar una llei que ho permetés, però la normativa europea és molt restrictiva, i la fa inviable per als pagesos o caçadors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La població pitiüsa de 76 a 79 anys ja té una primera dosi de la vacuna

Aquesta setmana està previst que arribin més de cinc mil dosis de preparats a les Pitiüses.

Medi Ambient atura les obres de reforma de dos locals de ses Salines

És la segona vegada en dues setmanes que es paralitzen obres al Parc Natural

A les Illes manquen 350 metges d’Atenció Primària, segons Simebal

Ho ha explicat el president de Simebal, Miquel Lázaro, que ha comparegut a la comissió de salut del Parlament

Balears s’ofereix a Sanitat per ser pioneres en el projecte pilot del certificat digital de vacunació

Així ho ha expressat la consellera de Salut, Patrícia Gómez, en el Consell Interterritorial: "Ens agradaria que contassin amb nosaltres...