societat

Els gestors de la Serra cerquen solucions a la sobrepoblació de cabres

Una de les propostes que plantegen és la comercialització de la carn de caça per fer les terres més rendibles als pagesos


Un informe recent de l’Associació Tramuntana 21, que recull les propostes de pagesos, propietaris i caçadors de la Serra, conclou que les cabres salvatges són un problema greu per l’ecosistema de bosc i garriga. Una de les propostes que es va posar damunt la taula va ser poder comercialitzar la carn de caça per donar una rendibilitat a les terres de la Serra.

La sobrepoblació de cabres a la Tramuntana és un fet que els agents forestals i tècnics mediambientals denuncien des de fa temps. El sotabosc i la garriga estan malmesos perquè les cabres s’ho mengen tot i no afavoreixen el creixement natural de la flora autòctona. Aquesta va ser una de les problemàtiques que els gestors de la Serra exposaren a la reunió de Tramuntana 21.

D’entre les propostes que es varen recollir a l’informe, referents a les cabres salvatges, una era la possibilitat de poder comercialitzar amb la carn de caça, principalment amb la de cabra i cabrit. Altres Comunitats Autònomes tenen reglada aquesta activitat a través de decrets cinegètics, i han donat bons resultats.

Des de l’Administració, però, no veuen factible aquesta pràctica. L’any 2015 ja es va intentar impulsar una llei que ho permetés, però la normativa europea és molt restrictiva, i la fa inviable per als pagesos o caçadors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Retingut a Mallorca el tercer iot d’un oligarca rus

La Marina Mercant cerca titular del Sasha I, immobilitzat al Club de Mar de Palma

Paula Pascual, l’única representant balear al Consell Estatal de Participació de la Infància i l’Adolescència

La setmana passada, la trentena d'infants que en són membres, es varen reunir per primera vegada a Toledo

Jornades sobre malalties intestinals a l’Hospital d’Inca

Pacients amb colostomies, crohn i colitis ulceroses demanen més coneixement social d'aquestes patologies

Sant Llorenç ret homenatge als voluntaris de la torrentada amb una escultura

Amparo Sard és l'autora de l'obra que s'ha instal·lat a la plaça Jaume Santandreu