societat

Els gestors de la Serra cerquen solucions a la sobrepoblació de cabres

Una de les propostes que plantegen és la comercialització de la carn de caça per fer les terres més rendibles als pagesos

Els+gestors+de+la+Serra+cerquen+solucions+a+la+sobrepoblaci%C3%B3+de+cabres

Un informe recent de l’Associació Tramuntana 21, que recull les propostes de pagesos, propietaris i caçadors de la Serra, conclou que les cabres salvatges són un problema greu per l’ecosistema de bosc i garriga. Una de les propostes que es va posar damunt la taula va ser poder comercialitzar la carn de caça per donar una rendibilitat a les terres de la Serra.

La sobrepoblació de cabres a la Tramuntana és un fet que els agents forestals i tècnics mediambientals denuncien des de fa temps. El sotabosc i la garriga estan malmesos perquè les cabres s’ho mengen tot i no afavoreixen el creixement natural de la flora autòctona. Aquesta va ser una de les problemàtiques que els gestors de la Serra exposaren a la reunió de Tramuntana 21.

D’entre les propostes que es varen recollir a l’informe, referents a les cabres salvatges, una era la possibilitat de poder comercialitzar amb la carn de caça, principalment amb la de cabra i cabrit. Altres Comunitats Autònomes tenen reglada aquesta activitat a través de decrets cinegètics, i han donat bons resultats.

Des de l’Administració, però, no veuen factible aquesta pràctica. L’any 2015 ja es va intentar impulsar una llei que ho permetés, però la normativa europea és molt restrictiva, i la fa inviable per als pagesos o caçadors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Des d’avui només es pot pujar al far de Formentor en bus llançadora

El preu és de 2 euros per trajecte si s'agafa l'autobús des de el Port de Pollença i de 1,50...

El TSJIB desestima el recurs de l’ajuntament d’Andratx contra la sentència de Mon Port

La resolució no eximeix al consistori per haver canviat la classificació del sòl

Nit sense incidències a la festa de final de curs d’Alcúdia

Es va desplegar un dispositiu especial de 30 policies

Detingudes diverses persones per l’incendi del ‘Grande Europa’

L'arrest s'ha dut a terme a València en una operació conjunta de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil valenciana i balear