societat

Els gestors de la Serra cerquen solucions a la sobrepoblació de cabres

Una de les propostes que plantegen és la comercialització de la carn de caça per fer les terres més rendibles als pagesos

Els+gestors+de+la+Serra+cerquen+solucions+a+la+sobrepoblaci%C3%B3+de+cabres

Un informe recent de l’Associació Tramuntana 21, que recull les propostes de pagesos, propietaris i caçadors de la Serra, conclou que les cabres salvatges són un problema greu per l’ecosistema de bosc i garriga. Una de les propostes que es va posar damunt la taula va ser poder comercialitzar la carn de caça per donar una rendibilitat a les terres de la Serra.

La sobrepoblació de cabres a la Tramuntana és un fet que els agents forestals i tècnics mediambientals denuncien des de fa temps. El sotabosc i la garriga estan malmesos perquè les cabres s’ho mengen tot i no afavoreixen el creixement natural de la flora autòctona. Aquesta va ser una de les problemàtiques que els gestors de la Serra exposaren a la reunió de Tramuntana 21.

D’entre les propostes que es varen recollir a l’informe, referents a les cabres salvatges, una era la possibilitat de poder comercialitzar amb la carn de caça, principalment amb la de cabra i cabrit. Altres Comunitats Autònomes tenen reglada aquesta activitat a través de decrets cinegètics, i han donat bons resultats.

Des de l’Administració, però, no veuen factible aquesta pràctica. L’any 2015 ja es va intentar impulsar una llei que ho permetés, però la normativa europea és molt restrictiva, i la fa inviable per als pagesos o caçadors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

20 anys de crespells per als presos de Palma

Es recullen dijous i divendres a la Parròquia de la Verge de Monserrat i dissabte a la del Corpus Christi

Els hotels d’interior de Menorca triomfen per Setmana Santa

Els boutique hotels ocupen el 80% dels seus allotjaments, des de dijous fins dilluns que ve

Menorca commemora els inicis de la democràcia a l’illa amb el llibre ‘Els regidors menorquins de 1979’

Es tracta d'un projecte col·laboratiu en què hi han participat 9 autors que recullen imatges i la biografia de 95...

El cuinat, el plat més típic de la Setmana Santa a Eivissa

Els 'colissos' en són l'ingredient principal, tot i que enguany, la falta de pluja ha perjudicat la producció d'aquesta verdura...