X

Els treballadors de l’escorxador de Ciutadella amenacen d’aturar l’activitat a partir del 4 d’octubre

L'Ajuntament els reclama els diners pagats de més per l'increment unilateral de les tarifes de transport

09/09/2020

Els treballadors de l’escorxador de Ciutadella amenacen d’aturar l’activitat a partir del 4 d’octubre

Axel Camarasa

L’empresa que ofereix el servei d’escorxador de Ciutadella amenaça d’aturar l’activitat de manera immediata. Ha entregat un escrit a l’Ajuntament advertint que la decisió serà efectiva el pròxim 4 d’octubre.

L’avaria d’una caldera que ha aturat per complet la línia de sacrifici de porcs des de fa dos mesos i mig ha estat el desencadenant. Fonts de l’empresa apunten a la deixadesa del consistori en el manteniment de les instal·lacions i a les pèrdues derivades pel fet de no poder matar porcs.

La relació entre els responsables de l’empresa i l’Ajuntament no són les millors. El consistori, precisament, els reclama que retornin els diners cobrats de més en concepte de transport des del novembre de 2018, quan els gestors de l’escorxador van incrementar-ne el preu un 1000% de manera unilateral. L’Ajuntament considera que es van modificar les condicions del conveni sense petició prèvia ni justificació ni informació de manera que ara paga les factures segons el preu conveniat. Una mesura que l’empresa rebutja i, per la qual, podria emprendre accions legals.

El presumpte sobrecost del transport és una qüestió que el partit popular ha portat a Fiscalia, que està investigant el cas.

L’aturada del servei pot comportar el col·lapse de l’altre escorxador de l’illa, el de Maó, que ja ho ha patit quan s’ha aturar la línia de porcí de Ciutadella. Fa anys que Ciutadella reclama la implicació de la resta d’administracions de Menorca per fer front a les despeses d’un servei que és insular. Precisament, aquest dijous es traslladarà una vegada més aquesta demana a la Junta de Batles. Una reunió a la qual hi assisteix el conseller Miquel Company, qui s’havia compromès fa mesos a estudiar la qüestió.

09/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris