X

Els grans interrogants que obre l’increment de casos relacionats amb la salut mental als centres educatius

Segons les dades més recent de la Conselleria d'Educació, han passat d'una vintena a 400 expedients

17/09/2022

Els grans interrogants que obre l’increment de casos relacionats amb la salut mental als centres educatius

Redacció

Els expedients de casos relacionats amb la salut mental als centres educatius de les Illes Balears han passat de 20 a 400, segons dades de la Conselleria d’Educació.

Una xifra, un augment, que obre una sèrie d’interrogants. El primer té a veure amb el perquè d’aquesta pujada tan important. Marta Huertas, Vocal de psicologia educativa del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears, apunta que ens enfrontam a una situació nova després de dos anys de pandèmia, d’un llarg confinament i d’un canvi important en les relacions socials entre la gent jove. “Aquests dos anys han tengut un pes molt important per a que s’incrementin aquestes patologies”.

A la taula també altres preguntes com l’eficàcia dels protocols a les escoles i instituts. El de 2016 per combatre l’assetjament o el de 2021 per a fer front als comportaments autolítics. “Qualsevol persona d’un centre educatiu és responsable de la seguretat i protecció d’un infant o jove”, destaca Aina Amengual, directora de Convivèxit. I afegeix que “tots els tutors, professors d’àrea, orientadors… quan té constància de que un nin està patint és la seva obligació notificar-ho”. Els pares i mares també es mostren preocupats i qüestionen si els recursos i la preparació dels centres és suficient.

Els psicòlegs corroboren que s’ha incrementat la petició de visites per part de les famílies davant la saturació de la sanitat pública amb la despesa afegida que suposa, si és que la poden assumir.

En el que coincideixen totes les parts és en la necessitat d’actuar i conscienciar tota la societat en la importància d’una bona salut mental del jovent.

17/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris