POLíTICA

Els grups del Pacte negocien les esmenes a la llei d’educació

L'oposició aprofita, també, les darreres hores per enllestir el seu posicionament envers una normativa que serà la primera llei educativa pròpia de les Illes Balears


Els grups del Pacte treuen pit del consens assolit fins ara entorn del projecte de la llei d’educació, després d’un llarg procés i amb la participació de tota la comunitat educativa, segons asseguren. El diputat del Grup Parlamentari de Més per Mallorca, Joan Mas, ha dit que el text original ja ha patit canvis que fan que tots els implicats s’hi puguin sentir representats. Tot això, Mas fa una crida perquè, a partir d’ara, durant el tràmit parlamentari, es continuï fent feina per millorar-la.

I, per això, socialistes, Més per Mallorca i Unides Podem demanen que el consens que hi ha hagut fins ara es mantengui. “Si ja ve d’un consens social, no podem fallar a la població i no haver-hi un consens polític”, ha dit el diputat socialista Enric Casanova.

Demà mateix finalitza el termini per presentar esmenes al projecte de Llei d’Educació i les negociacions entre els grups parlamentaris del Pacte continuen en marxa. Les presentaran de manera conjunta. En la majoria dels casos són matisacions per fer un text normatiu el més garant i adaptat, també, a la nova legislació vigent en l’àmbit estatal, com la recent aprovada llei de Formació Professional.

La futura llei també ha d’establir el finançament destinat a Educació, una de les claus per a Unides Podem perquè la norma garanteixi de ple la qualitat de l’ensenyament, segons ha precisat la diputada Gloria Santiago.

Els grups parlamentaris de l’oposició aprofiten, també, les darreres hores per enllestir el seu posicionament envers una normativa que serà la primera llei educativa pròpia de les Illes Balears i que ja hauria d’estar desenvolupada amb vista al curs que ve.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |