X

Els habitants de caravanes a Palma reclamen a Cort una solució

Han convocat una protesta dissante contra l'ordenança cívica que prohibeix dormir i menjar en caravanes aparcades al carrer

09/05/2024

Els habitants de caravanes a Palma reclamen a Cort una solució

Més de 400 persones viuen a caravanes en els carrers de Palma, afirmen els promotors de la protesta contra l’ordenança cívica de Cort. Sobretot, a Son Malferit, Son Hugo i Ciutat Jardí.

La majoria, diuen, treballadors, pensionistes i jubilats que no poden pagar una habitació “i molt manco un pis” assegura, Pep de las Heras, que habita un d’aquests vehicles.

L’esborrany de l’ordenança està en exposició pública, obliga a moure de lloc les caravanes cada 10 dies i prohibeix dormir-hi i menjar-hi. “Està prohibit dormir dins d’una caravana, ole! Dona’m un habitatge a un preu assequible, que pugui llogar” diu de las Heras, si no, assegura, el següent pas és viure davall d’un pont.

Dissabte, els habitants de caravanes estan cridats a concentrar-se contra l’ordenança cívica. L’ajuntament insta els afectats a demanar ajuda a serveis socials i el batle de la ciutat, Jaime Martínez assegura que fan feina per trobar solucions “d’un problema heretat”, però que l’ordenança cívica “és necessària per a Palma”.

Carlos, un altre dels habitants del barri de caravanes assegura que són gent neta, no fan renou ni molesten “hem aparcat entre dos parcs, no hi ha ni veïnats”.

A més, el col·lectiu denuncia obstacles de Cort per a l’empadronament i que això els deixa fora de serveis essencials sanitaris i socials i d’ajudes. L’Ajuntament diu que l’empadronament és inviable perquè la caravana és un vehicle i s’ha de moure de lloc.

09/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris