societat

Els hospitals públics ja reserven llits davant l’increment de casos de Covid-19

Palma és el municipi que més preocupa, perquè els casos s'han multiplicat per 9 en un mes

Els+hospitals+p%C3%BAblics+ja+reserven+llits+davant+l%27increment+de+casos+de+Covid-19

Els hospitals reaccionen davant la ràpida pujada de casos positius a Balears. Son Espases ha reservat una unitat sencera a la zona d’infecciosos per als malalts de covid-19. Això representa una dotzena de llits. A Son Llàtzer n’han guardat 6. I així, la resta d’hospitals públics de les illes.

Palma és el municipi que més preocupa, perquè els casos s’han multiplicat per 9 en un mes. La capital suma més de dos terços dels casos actius i arrossega l’àrea metropolitana, en especial Calvià i Llucmajor. Inca se situa en el quart lloc.

Però hi ha una altra dada que destaca. És la proporció de pacients que mostren símptomes. Des del primer de maig, la majoria de casos detectats no presentaven senyals de la malaltia. Però des del juliol les tornes han canviat i els simptomàtics són majoria.

Davant un possible increment de feina als hospitals, el sindicat mèdic  Simebal demana que el Govern acumuli material de protecció. L’IB-Salut els respon que en tenen suficient. 20 milions de màscares, 12 milions de guants, 10 milions de granotes i 5 milions d’ulleres romanen repartides a diversos magatzems de les illes.

El Servei de Salut assegura que tenen equips de protecció a bastament per fer front a quatre mesos durs, com van ser els de l’estat d’alarma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. jim 09/08/2020

    After the lockdown we were relatively safe till GOB under pressure ,from the hoteliers association I assume,allowed tourists back from places that are’nt safe like the UK and more impoertantly Catalan so the cases of the virus skyrocket and I would assume GOB will start to shout for another lockdown when the cases are overloading the hospitals ,how many people will follow the rules this time after being let down by GOB ?

Cercador |


més contingut relacionat

Una ecoregió de consum sostenible i autosuficient a la Serra de Tramuntana

Cerquen crear sinergies, perquè els diferents sectors es beneficiïn dels productes i s'abasteixin entre ells

Rescaten l’excursionista perdut des de divendres

Avui, un punt de cobertura mòbil li ha permès posar-se en contacte amb la seva família i els ha comunicat la ubicació

Els empresaris fan net el polígon de Can Valero

Volen denunciar d'aquesta manera la deixadesa de l'Ajuntament de Palma que, segons comenten, deixa que s'hi acumulin enderrocs, brossa i tota classe de brutor

Balanç positiu durant la primera setmana de restriccions a Son Gotleu

Preocupa la situació a les residències de les Balears, dels 4.344 usuaris, 255 són positius, 121 estan ingressats a diferents...