societat

Els hotelers, indefensos davant la problemàtica del ‘balconing’

Els hotelers asseguren que prenen les mesures adequades o fins i tot més per fer front als precipitats


Els turistes tenen tendència a beure “massa” a llocs com Mallorca, on arriben expressament per fer-ho als bars que els “inciten” a la beguda en excés. D’aquesta manera veuen les coses els mateixos turistes que comparteixen destinació amb les víctimes del balconing o de les caigudes des dels balcons o terrasses en altura dels establiments hotelers de les Balears.

Mentrestant, els hotelers es defensen. Asseguren que prenen les mesures adequades o fins i tot més de les que es podrien considerar com a convenients. “Constatam que les mesures de seguretat que es prenen s’ajusten perfectament a la legislació i que fins i tot moltes vegades van més enllà, però quan hi ha conductes de risc, qualsevol mesura que puguis prendre queda sobrepassada”, explica María José Aguiló de la Federació Hotelera de Mallorca preguntada pel problema que enguany ja ha deixat a la nostra comunitat vuit turistes morts.

Els hotelers coincideixen que el problema és l’excés d’alcohol, afirmen que els joves s’engaten als pubs i discoteques i tornen als hotels molt beguts. El vicepresident de l’associació hotelera de Palmanova Magaluf, Joan Espina, assegura que allotgen els turistes joves als pisos més baixos, que tenen vigilància nocturna i, a més, reparteixen un fulletó informatiu per advertir els joves dels perills que l’alcohol o les drogues poden causar. Espina afegeix que és difícil controlar-el consum de les 28.000 persones que s’allotgen als hotels, d’entre les quals, moltes són joves.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Exhaurida tota la mel de Menorca

La manca de productors professionals i la poca pluja d'enguany fan que la producció sigui molt reduïda

El Govern multa amb 444.000 euros tres camps de golf de Mallorca per ús il·legal d’aigua

L'empresa Golf Son Gual SL s'emporta la sanció més greu: haurà de pagar 415.800 euros

Un avis sobre uns joves armats causa l’alarma a la processó de Dijous Sant a Sineu

Les autoritats no descarten que es tractés d'una "bretolada" per part de joves amb armes falses

Processó de Jesús del Natzaret a Formentera

La imatge va sortir des de l'església i va recórrer els carrers de Sant Ferran acompanyada de la banda de música i de desenes de persones