menorca

Els hotelers de Menorca contra la decisió del Regne Unit: “Els mercats nacional i francès no són suficients per compensar la pèrdua de britànics”

Algunes de les cadenes hoteleres més importants ja treballen en la captació d’altres mercats com, per exemple, el polonès


Els hotelers de Menorca cerquen altres mercats després que s’hagi ajornat la reobertura del Regne Unit quatre setmanes més. El primer ministre Boris Johnson retarda l’aixecament de totes les restriccions per la incidència al país de la variant Delta i fixa la data per tornar a la normalitat el 19 de juliol. Aquest endarreriment fa témer que els turistes britànics no cobriran la demanda prevista. En principi, el sector contemplava la reobertura d’un 80% de la planta hotelera però aquest percentatge està ara en perill. El president de l’Associació Hotelera de Menorca, Lluís Casals, considera que es necessiten alternatives al que era, fins ara, el seu principal mercat emissor.

És necessari diversificar els mercats emissors

Davant aquesta situació, algunes de les cadenes hoteleres més importants de Menorca ja treballen en la captació d’altres mercats com, per exemple, el polonès, que l’any passat va tenir una bona resposta. Segons Casals, la situació actual posa de manifest la necessitat de diversificar els mercats emissors.

Mentrestant, urbanitzacions eminentment britàniques, com és el cas de Cala en Blanes, estan en aquests moments desertes.

La FEHM parla de revés turístic

La vicepresidenta executiva de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), María José Aguiló, ha dit aquest dilluns que el retard de la desescalada al Regne Unit és un “nou revés” que “complica molt la temporada turística”. Segons Aguiló, aquesta decisió “compromet les obertures dels establiments que depenen del mercat britànic, tant els hotelers com els altres agents de la cadena de valor turístic”. Per a la FEHM, aquest anunci ratifica “el que ja publicaven els mitjans britànics sobre les intencions del seu govern”. “Lamentem aquesta decisió que, no per esperada, és manco perjudicial. A pesar de les informacions del primer ministre, sembla que la decisió obeeix més a raons geopolítiques que sanitàries”, ha afegit. Aquest nou retard “fa pols les expectatives del sector i dificulta les vacances fins d’aquí un mes més”. “Hem d’intensificar les accions per captar demanda d’altres mercats ja que és molt difícil aguantar amb un sol mercat estirant de la demanda de forma majoritària”, conclou.

Més informació:
Johnson confirma que el Regne Unit retarda aixecar les restriccions fins al 19 de juliol

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La carretera general de Menorca bat rècords històrics: ha suportat a l’estiu 1.500 cotxes diaris més que abans de la pandèmia

El Consell insular demana 22 milions a Madrid per completar les obres en un termini màxim de set anys

Carme Ruscalleda: “L’oliaigua és un monument culinari”

La xef catalana ha clausurat la fira Arrels posant en valor l'herència gastronòmica de cada regió

Maó ha de millorar l’accessibilitat a les vuit costes històriques que comuniquen amb el port

Els experts asseguren, però, que la ciutat ha fet un salt qualitatiu amb els dos ascensors

La Mari de Chambao inaugura el retorn del ‘Menorca Groove’

El festival, pensat per ser seguit ballant a peu d'escenari, s'ha hagut de reinventar per les restriccions sanitàries