menorca

Els hotelers de Menorca i les Pitiüses, en contra de com s’ha negociat el nou conveni d’hoteleria

Els hotelers de Mallorca consideren que l'augment salarial és un reconeixement als esforços dels treballadors

Els+hotelers+de+Menorca+i+les+Piti%C3%BCses%2C+en+contra+de+com+s%26apos%3Bha+negociat+el+nou+conveni+d%26apos%3Bhoteleria

Els hotelers d’Eivissa s’han abstingut de signar la pròrroga del conveni d’hoteleria. Asseguren que les decisions no s’han consensuat ni tampoc s’hi han inclòs les seves propostes. Tot i això, reconeixen que han d’assumir els acords assolits ahir, ja que s’han firmat per majoria i són, per tant, d’obligat compliment.

Els hotelers menorquins també comparteixen aquest malestar. No hi estan en contra, diuen, però apunten que la realitat dels empresaris menorquins és diferent als de la resta d’illes. No entenen, tampoc, les preses per firmar la pròrroga del conveni quan a l’actual encara li queden 6 mesos més de vigència. ASHOME és molt crítica, també, amb les paraules del conseller de Treball, Iago Negueruela, qualificant el dia d’ahir d'”històric” i que parlar de conveni “balear” és incorrecte perquè només ha rebut el suport dels hotelers mallorquins.

Precisament, des de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, el seu vicepresident i pròxim president, Biel Llobera, ha dit que l’acord firmat ahir és un reconeixement als esforços que els treballadors han fet quan l’economia no anava tan bé. Apunta, també, que és una aposta arriscada perquè si les quatre pròximes temporades turístiques no funcionen com s’espera la pujada dels salaris del 17% haurà estat un error.

Els sindicats UGT i CCOO també es feliciten per haver aconseguit les seves principals reivindicacions: el repartiment dels beneficis i posar l’èmfasi en la salut laboral i les càrregues de feina d’uns 150.000 treballadors de les Illes Balears.

Amb la firma feta ahir a la conselleria de Treball es prorroga el conveni actual, que caduca al març de l’any que ve, i s’hi afegeix l’acord per a l’ocupació de qualitat. Un dels punts principals d’aquest document és la pujada salarial del 17% que s’ha de fer de manera progressiva durant els pròxims 4 anys. Un reconeixement, ha dit l’hoteler Biel Llobera, qui a partir de diumenge estarà al capdavant de la Federació Hotelera de Mallorca, als esforços dels treballadors fets quan l’economia no anava tan bé.

La unanimitat en contra a les quatre illes ve de la mà dels empresaris de la restauració i de l’oci nocturn. Però, amb el vot a favor dels hotelers de Mallorca i dels sindicats UGT i CCOO, majoria a la mesa de negociació del conveni d’hoteleria, l’acord subscrit ahir és d’obligat compliment per a tot el sector.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

14 persones detingudes en el cas de les 12 menors tutelades per l’IMAS

Segons els investigadors, entre les víctimes localitzades fins ara, hi hauria 9 usuàries de centres d'acollida. La policia ja ha...

Només un de cada cinc vehicles que es matriculen enguany a Menorca són cotxes

La pandèmia ha accentuat un canvi en els hàbits de mobilitat amb un augment de sistemes de transport més sostenibles

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...