X

Els hotelers de Menorca i les Pitiüses, en contra de com s’ha negociat el nou conveni d’hoteleria

Els hotelers de Mallorca consideren que l'augment salarial és un reconeixement als esforços dels treballadors

29/09/2017

Els hotelers de Menorca i les Pitiüses, en contra de com s’ha negociat el nou conveni d’hoteleria

Els hotelers d’Eivissa s’han abstingut de signar la pròrroga del conveni d’hoteleria. Asseguren que les decisions no s’han consensuat ni tampoc s’hi han inclòs les seves propostes. Tot i això, reconeixen que han d’assumir els acords assolits ahir, ja que s’han firmat per majoria i són, per tant, d’obligat compliment.

Els hotelers menorquins també comparteixen aquest malestar. No hi estan en contra, diuen, però apunten que la realitat dels empresaris menorquins és diferent als de la resta d’illes. No entenen, tampoc, les preses per firmar la pròrroga del conveni quan a l’actual encara li queden 6 mesos més de vigència. ASHOME és molt crítica, també, amb les paraules del conseller de Treball, Iago Negueruela, qualificant el dia d’ahir d'”històric” i que parlar de conveni “balear” és incorrecte perquè només ha rebut el suport dels hotelers mallorquins.

Precisament, des de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, el seu vicepresident i pròxim president, Biel Llobera, ha dit que l’acord firmat ahir és un reconeixement als esforços que els treballadors han fet quan l’economia no anava tan bé. Apunta, també, que és una aposta arriscada perquè si les quatre pròximes temporades turístiques no funcionen com s’espera la pujada dels salaris del 17% haurà estat un error.

Els sindicats UGT i CCOO també es feliciten per haver aconseguit les seves principals reivindicacions: el repartiment dels beneficis i posar l’èmfasi en la salut laboral i les càrregues de feina d’uns 150.000 treballadors de les Illes Balears.

Amb la firma feta ahir a la conselleria de Treball es prorroga el conveni actual, que caduca al març de l’any que ve, i s’hi afegeix l’acord per a l’ocupació de qualitat. Un dels punts principals d’aquest document és la pujada salarial del 17% que s’ha de fer de manera progressiva durant els pròxims 4 anys. Un reconeixement, ha dit l’hoteler Biel Llobera, qui a partir de diumenge estarà al capdavant de la Federació Hotelera de Mallorca, als esforços dels treballadors fets quan l’economia no anava tan bé.

La unanimitat en contra a les quatre illes ve de la mà dels empresaris de la restauració i de l’oci nocturn. Però, amb el vot a favor dels hotelers de Mallorca i dels sindicats UGT i CCOO, majoria a la mesa de negociació del conveni d’hoteleria, l’acord subscrit ahir és d’obligat compliment per a tot el sector.

29/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris