X

Els hotelers de Platja de Palma reclamen que els reforços policials arribin a finals d’abril per evitar un turisme d’excessos “imparable”

Aquest divendres han fet balanç de la temporada 2023, que consideren que ha estat una de les pitjors quant a turisme d'excessos

10/11/2023

Els hotelers de Platja de Palma reclamen que els reforços policials arribin a finals d’abril per evitar un turisme d’excessos “imparable”

La d’enguany ha estat una bona temporada turística per als hotelers de Platja de Palma. Reconeixen que cada vegada s’allarga durant més temps, i que arriba ja als set mesos i mig. L’ocupació mitjana dels establiments ha fregat enguany el 87%. Bones xifres que han permès que el mes de novembre encara quedin 34 dels 114 hotels oberts a la zona; 17 hi estaran durant tot l’any. Entre 9 i 11 hotels seran reformats durant l’hivern. I, entre febrer i finals de maig, la planta hotelera s’anirà reobrint per encetar una nova temporada turística.

L’Associació Hotelera de Platja de Palma, que aquest divendres ha fet balanç de la temporada 2023, no vol que es repeteixi l’incivisme viscut aquest estiu. Consideren que ha estat “una de les pitjors” quant a turisme d’excessos. Per això, reclamen que els reforços policials siguin de caràcter preventiu.

El president de l’Associació Hotelera de Platja de Palma, Pedro Marín, ha explicat que prefereix quedar sense policies a l’octubre, que no tenir policies a principis de maig i que “la temporada agafi una dinàmica imparable”. A més, s’ofereixen a llogar habitacions d’hotel a preus assequibles als agents que venguin a l’illa de reforç des de la Península.

Enguany han expulsat 185 clients dels hotels, un 90% d’aquests entre el balneari 4 i 7 de la platja de Palma. Els hotelers creuen que les inspeccions del Govern s’haurien de dirigir a altres tipus de negocis. Senten que els inspectors del Govern els han “demonitzat” amb l’elevada quantitat d’inspeccions que, diuen, han rebut.

També demanen a les institucions més inversions en neteja i infraestructures. Confien que els arribi bona part dels 16 milions d’euros promesos pel Govern per millorar zones turístiques madures.

10/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris