X

Els hotelers es freguen les mans davant una pretemporada “positiva”

S'animen les reserves per març i abril, tot i la incertesa d'un estiu marcat altra vegada pel "last minute"

04/02/2022

Els hotelers es freguen les mans davant una pretemporada “positiva”

Els hotelers de les Illes miren amb optimisme la temporada turística d’enguany… La companyia aèria i touroperador Jet2 té previst atreure prop d’un milió de turistes britànics cap a les Balears aquest estiu, prop d’un 6% més que abans de la pandèmia. La destinació més beneficiada serà Menorca, amb un increment de més del 21% i una oferta de 175.000 seients. També l’aerolínia del Grup TUI, TUI Fly, reprendrà els vols d’Alemanya a Mallorca a mitjan febrer. La pretemporada arranca amb força, amb un estiu, això sí, encara incert.

“La COVID ens ha demostrat que no es poden fer previsions a llarg termini, hem d’aprendre a fer feina amb el darrer minut”, afirma la presidenta de l‘Associació Hotelera de Cala Milor, Inés Batle. En aquesta zona, aquest dijous han obert dos hotels que normalment ho feien al gener. Se sumen als 3 que ja estaven actius i, al llarg d’aquest mes, es preveu que n’obrin 4 més. Així, s’arribarà a un 15 o 20% d’hotels associats actius. A la Platja de Palma, els empresaris esperen tenir tota la planta hotelera oberta a l’abril, per Setmana Santa. “Tenim moltes ganes de tornar a veure els nostres clients de tota la vida”, ha admès la presidenta de l’Associació Hotelera de la zona, Isabel Vidal, en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. “Al gener han obert 16 hotels, al febrer els duplicarem i al març seguirem al mateix ritme. Per l’estiu ja veiem moviment, però no ens atrevim a fer previsions”, ha conclòs.

A Alcúdia, de moment només hi ha dos hotels oberts, però segons explica el president de l’Associació d’Hotelers del municipi, Jaume Horrach, des de principis d’any touroperadors i clients ja transmeten sensacions més positives respecte a la reactivació del mercat alemany. Això sí, es retarda l’inici de la temporada cicloturística. “De moment està un poc compromesa. Sempre comença molt prest i aquesta vegada es pot retardar, en lloc de febrer pot començar al març, però estam esperançats”. Sóller preveu tenir tots els hotels oberts a l’abril, 7 en total. “Les reserves s’han animat, sobretot de clients fidels que fa dos anys que no poden venir i s’han volgut assegurar les vacances”, confirma Lluís Rullan, és el president de l‘associació hotelera del municipi. I a Pollença també han notat una “tímida millora, encara que es preveu que la recuperació arribi més tard”, segons ha apuntat Jaume Salas, president de l’associació hotelera, qui afegeix que els mesos forts de la temporada encara estan aturats.

MENORCA I LES PITIÜSES, MÉS CALMADES

A les Pitiüses, la Federació Hotelera d’Eivissa assegura que la majoria d’hotels encara hivernen i que els pocs que estan oberts viuen del reduït trànsit que es genera fora del turisme ordinari. Aquesta setmana, però, hi ha començat a haver un poc de moviment gràcies als primers viatges de l‘IMSERSO. Així i tot, la situació continua congelada. “Pensam que les reserves es faran pel maig, juny, juliol i agost, hi ha un ritme bo”, declara el gerent de la Federació, Manuel Sendino. La situació de Menorca també és més calmada. La immensa majoria d’establiments estan tancats i l’Associació Hotelera de Menorca està a l’espera d’obtenir dades de la connectivitat de l’aeroport per poder fer previsions dels possibles mercats.

04/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris