economia

Els hotelers ja negocien amb els turoperadors recuperar els corredors segurs

La patronal vol que el Govern garanteixi la mobilitat segura, sia mitjançant PCR, passaports sanitaris o una altra fórmula


Mentre que la tercera onada s’allunya, el sector turístic es prepara per a una altra temporada a mig gas. La majoria de webs de les cadenes hoteleres ja ofereixen descomptes de cara a l’estiu. Unes rebaixes que oscil·len entre el 10 i, en alguns casos, fins al 40 per cent. És una de les estratègies dels allotjaments per atraure turistes enmig de la pandèmia.

Per tal que la temporada funcioni, la patronal hotelera afirma que s’ha de garantir la mobilitat segura, sigui quina sigui la fórmula triada. Per als hotelers, és indistint que es mantinguin les PCR obligatòries, com fins ara, o bé que s’implantin els passaports sanitaris, tal com ha proposat el Govern a Madrid. Qualsevol d’aquestes fórmules serviria per garantir que, per segon any, es facin els corredors segurs. Així ho diu el president de l’Agrupació de Cadenes Hoteleres, Gabriel Llobera.

Per a Llobera, els passaports sanitaris no són l’única solució possible per a un sector hoteler que ja no pensa en la Setmana Santa. Ara la meta fixada és un estiu segur. El també vicepresident de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca reconeix que volen recuperar la proposta de corredors segurs que ja estrenaren l’estiu passat.

De cara al 2021, a recuperació dels corredors segurs és una proposta que encara està verda: només ho han parlat amb els turoperadors. La prioritat, insisteix la patronal hotelera, és la campanya de vacunació.

Mentre les vacunes no arriben, l’alternativa és una temporada alta descafeïnada, com la de l’any passat. Per això, demanen al Govern que permeti l’arribada de turistes. Llobera creu que aquest estiu més de la meitat de places hoteleres romandran tancades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Baixen un 11 per cent les hipoteques sobre habitatges a les Illes durant el juliol

Les Illes són amb el País Basc les úniques comunitats on cauen

Rafa Bustillo, catedràtic d’economia: “Si no s’augmentàs el salari mínim es deterioraria la capacitat de compra de més d’un milió de treballadors”

Bustillo també assegura que fins les darreres apujades, Espanya estava a la coa d'Europa en la qüestió del Salari Mínim

Principi d’acord: ERTO fins al pròxim 28 de febrer

El govern espanyol i els agents socials han acordat finalment lligar a la formació l'esquema d'exoneracions en les quotes a la Seguretat Social, excepte per a les empreses de menys...

Silvia Contreras, cambrera de pis a Mallorca: “No sé què passarà amb la meva vida a partir del 30 de setembre”

Després de dos mesos fent feina, afronta el seu futur laboral amb incertesa