X

Els illencs que són al Marroc asseguren que han viscut un gran ensurt, però no han patit danys

Molts són marroquins residents a les Illes que han anat a veure la família i tenen infants que dilluns han de tornar a l'escola

09/09/2023

Els illencs que són al Marroc asseguren que han viscut un gran ensurt, però no han patit danys

Redacció

L’Associació d’Agències de Viatges de les Balears (AVIBA) demana tranquil·litat als ciutadans illencs, que són ara de vacances al Marroc. Molts són marroquins residents a les Illes que han anat a veure la família i tenen infants que dilluns han de tornar a l’escola.

Un dels illencs que ara mateix és allà és Elsa Bauzà, una mallorquina que regenta un hotel a Marràqueix. Diu que han viscut un gran ensurt, però que no han patit danys ni personals ni materials.

Diverses cadenes hoteleres de les Illes són presents a Marràqueix: RIU hi té dos hotels, i han assegurat a IB3 que tant la plantilla com els clients estan bé. Melià i Iberostar també han confirmat que els seus establiments no s’han vist afectats pel terratrèmol.

La presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha mostrat la seva solidaritat amb les víctimes de la tragèdia i el seu suport al poble marroquí. També ho ha fet la presidenta del Govern, Marga Prohens, qui està en contacte amb la resta d’autoritats.

A més, una desena de persones s’han concentrat aquest dissabte horabaixa a la plaça Espanya de Palma en solidaritat amb el poble marroquí, afectat pel pitjor terratrèmol en la història del país.

En el minut de silenci també hi han assistit autoritats del Govern. Els organitzadors han demanat ajuda a la ciutadania per col·laborar en l’enviament de material i organitzar tota l’ajuda possible per fer-la arribar a les zones afectades pel terratrèmol. El cònsol del Marroc a les Balears assegura que fins al moment no consta que cap resident de les Balears hagi patit danys personals causats pel terratrèmol i ha agraït l’ajuda oferida pel Govern balear.

Notícies relacionades >

09/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris