X

Els incendis que vendran seran més virulents, més extensos i més perillosos per a les persones

L'eina més eficaç, s'ha dit en la presentació 'Declaració sobre la gestió dels grans incendis forestals a Espanya', és la gestió forestal

14/09/2023

Els incendis que vendran seran més virulents, més extensos i més perillosos per a les persones

Tots serem testimonis d’un gran incendi. Eivissa i la serra de Tramuntana són els dos sectors amb més vulnerabilitat :“Hem viscut molts de temporals”, diu Joe Halles, president de Tramuntana XXI, i, per això, hi ha molta fusta a terra. Un vertader polvorí. Que a les Balears ens acabi tocant és qüestió, simplement, de probabilitat: “Grècia, Canadà, Tenerife… més incendis de cada vegada i seran més forts”, ha explicat Luis Berbiela, excap de Gestió Forestal de l’Ibanat.

El canvi climàtic, les sequeres, l’abandonament del camp i altres factors obliguen a reforçar la prevenció. No fan falta més autobombes ni més mànegues, ni tampoc més hidroavions, sinó una millor gestió de les masses forestals. Idees que s’han exposat en un fòrum d’experts durant la presentació ‘Declaració sobre la gestió dels grans incendis forestals a Espanya’, una guia de bones pràctiques coordinada per la Fundació Pau Costa. També s’ha parlat de l’autoprotecció, essencial per a aquells que viuen en zones boscoses.

A escala socioeconòmica, més pagesos per mantenir fora vila net i, per extensió, més consumidors de producte local.

14/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT