X

Els infants amb menor capacitat aeròbica tenen el doble de possibilitats de tenir TDAH

És la conclusió d'un estudi internacional en què hi ha participat l'investigador de la UIB, Adrià Muntaner

12/02/2021

Aina Gutiérrez

Els estudis internacionals afirmen que 1 de cada 20 joves al món pateixen Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat. Això vol dir que són alumnes impulsius, hiperactius i que es distreuen amb facilitat. A les Illes hi ha 166.000 alumnes escolaritzats i uns 30800 són infants amb necessitats específiques de suport educatiu, alumnes NESE. D’aquests, 2947 infants estan diagnosticats amb TDAH. Segons un estudi en què ha participat la UIB, els símptomes d’aquest trastorn de caràcter neurobiològic podrien pal·liar-se si es potencia la capacitat aeròbica dels infants.

L’estudi és la primera evidència científica que suggereix que la capacitat aeròbica podria ser un nou factor de risc del TDAH. Una investigació que es vol adaptar a Espanya i, més concretament, a les Illes Balears i que, en un futur, podria marcar les pautes per tractar els infants diagnosticats amb aquest trastorn. A les escoles illenques la metodologia per ajudar aquests alumnes se concreta en diverses orientacions, per exemple, per evitar les distraccions NO seure devora una finestra o per fer que se concentrin que el mestre concreti l’ordre i el temps per fer cada tasca.

Les pautes no han canviat durant el temps de confinament i en aquest curs escolar i a causa de l’augment dels grups, l’associació Still TDAH afirma que han perdut professors de pedagogia terapèutica tot i que la Conselleria d’Educació sosté que hi ha 827 PTs als centres educatius.

12/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris