societat

Els infants amb menor capacitat aeròbica tenen el doble de possibilitats de tenir TDAH

És la conclusió d'un estudi internacional en què hi ha participat l'investigador de la UIB, Adrià Muntaner


Els estudis internacionals afirmen que 1 de cada 20 joves al món pateixen Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat. Això vol dir que són alumnes impulsius, hiperactius i que es distreuen amb facilitat. A les Illes hi ha 166.000 alumnes escolaritzats i uns 30800 són infants amb necessitats específiques de suport educatiu, alumnes NESE. D’aquests, 2947 infants estan diagnosticats amb TDAH. Segons un estudi en què ha participat la UIB, els símptomes d’aquest trastorn de caràcter neurobiològic podrien pal·liar-se si es potencia la capacitat aeròbica dels infants.

L’estudi és la primera evidència científica que suggereix que la capacitat aeròbica podria ser un nou factor de risc del TDAH. Una investigació que es vol adaptar a Espanya i, més concretament, a les Illes Balears i que, en un futur, podria marcar les pautes per tractar els infants diagnosticats amb aquest trastorn. A les escoles illenques la metodologia per ajudar aquests alumnes se concreta en diverses orientacions, per exemple, per evitar les distraccions NO seure devora una finestra o per fer que se concentrin que el mestre concreti l’ordre i el temps per fer cada tasca.

Les pautes no han canviat durant el temps de confinament i en aquest curs escolar i a causa de l’augment dels grups, l’associació Still TDAH afirma que han perdut professors de pedagogia terapèutica tot i que la Conselleria d’Educació sosté que hi ha 827 PTs als centres educatius.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les UCIs de les Illes fan un alè: els ingressos baixen de 40 per primera vegada en sis mesos

Salut ha notificat aquest dimarts un total de 56.485 casos de Covid-19 des que va començar la pandèmia, 38 nous...

Crema una fusteria al polígon de Son Servera

L'avís ha arribat a les 06.15 hores. Fins al lloc s'han desplaçat 10 dotacions dels parcs de Manacor, Artà, Alcúdia i Inca

Un centenar de persones participen a la manifestació del 8M a Ciutadella

La CGT ha convocat a Menorca l'única vaga general de totes les Illes, però, ha tingut molt poc seguiment

La pàgina web de la biblioteca pública de Maó rep 100.000 visites durant l’any 2020

S'hi han dut a terme un centenar d'activitats i s'han prestat més de 38.000 llibres i audiovisuals