X

Els infants entre 5 i 11 anys podran rebre, amb el consentiment dels pares, la vacuna pediàtrica de Pfizer

Els pediatres recorden que, estadísticament, els infants no desenvolupen de forma greu la malaltia, però el que sí que fan és servir de transmissors i dispersadors del virus

26/11/2021

Els infants entre 5 i 11 anys podran rebre, amb el consentiment dels pares, la vacuna pediàtrica de Pfizer

Els pediatres de les Balears paren la seva atenció en els infants que tot i que no solen desenvolupar la covid d’una manera greu són uns grans dispersadors del virus. A mitjans de desembre més de 80.000 infants de les Illes d’entre 5 i 11 anys podrien començar a rebre la vacuna pediàtrica de Pfizer. D’això en dependrà la decisió dels pares.

“Fer entendre que el nin és necessari dins la cadena de transmissió i que els hem de vacunar serà una feina difícil”, diu Edelmiro Vergés, de la Societat de Pediatria Balear, qui explica que els pares i mares poden consultar amb els pediatres qualsevol dubte sobre la vacuna.  A les Illes, hi ha 83 mil infants entre 5 i 11 anys podran rebre la vacuna pediàtrica de Pfizer. 

Des del mes d’octubre, els Estats Units i el Canadà inoculen als seus infants la vacuna de Pfizer i, des de llavors, no s’ha detectat cap reacció greu contra l’antídot. Els pediatres recorden que, estadísticament, els infants no desenvolupen de forma greu la malaltia, però el que sí que fan és servir de transmissors i dispersadors del virus.

Un pic que l’EMA ha autoritzat el seu ús per als infants menors de 12 anys, la Ponència de Vacunes haurà d’emetre una recomanació que s’elevarà a la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat. La qual haurà d’aprovar després el Consell Interterritorial. Per això es calcula que es podria començar a administrar la vacuna pediàtrica durant el pròxim Nadal.

“Fins que no tenguem la vacuna pediàtrica no podrem començar la vacunació. No és una qüestió d’agafar la d’adults i fer-la a trossos. Hem de tenir la presentació adecuada que és de 10 micrograms”, explica Edemiro Vergés. 

Es desconeix encara si la inoculació del preparat als infants de les Illes es farà als centres de salut o si s’obrirà algun punt de vacunació massiva.


Els infants de 12 a 15 anys del grup 7 d’alt risc comencen a rebre la vacuna
“Haurem de fer entendre que la vacunació del nin és important per evitar la transmissió” afirmen des de la Societat de Pediatria Balear
Balears reobrirà els vacunòdroms per vaccinar els infants de 6 a 11 anys

26/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris