societat

117 grups escolars han estat en quarentena aquest curs escolar a Menorca

Amb la tornada a les aules, a partir del setembre, Salut va decidir posar en marxa unes unitats específiques per a la població escolar, les Educovid


Durant el primer semestre de la pandèmia, els infants i els joves contagiats eren atesos igual que els adults, per les UVAC (Unitats Volants d’Atenció al Coronavirus). Però amb la tornada a les aules, a partir del setembre, Salut va decidir posar en marxa unes unitats específiques per a la població escolar, les Educovid. Només a Menorca han hagut de posar en quarantena un total de 117 grups escolars.

En el moment que una UVAC detecta un cas positiu d’edat escolar, el metde pediatra Educovid telefona als pares per conèixer els contactes estrets de l’alumne. Tot seguit es posa en contacte amb el director del centre per posar en marxa el protocol de quarantena per a la resta de companys i li comunica la cita PCR per a tots. El rastreig se sol multiplicar exponencialment perquè la majoria de pacients no només van a escola sinó també a activitats extraescolars.

Educovid comunica el resultat de la prova directament als pares i també els resol dubtes, però els directors dels centres educatius també estan en contacte constant amb les famílies, moltes vegades en hores intempestives.

Els equips docents duen en constant procés d’adaptació des del passat mes de març per preparar els diferents escenaris de semipresencialitat o confinament. Els continguts s’han reduït però sense afectar els nuclears i imprescindibles per als cursos posteriors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Centenars de motoristes de Palma protesten contra el Pla de Mobilitat que preveu el pagament de les motos en ORA

També s'hi preveu que no puguin circular pels carrers ACIRE i pel carril bus

El CIFP Pau Casesnoves d’Inca estrena una aula de tecnologia digital avançada

S'ha finançat amb fons Next Generation i se'n beneficiaran els 800 alumnes del centre

Can Simó, residència del Caixer Senyor, tindrà sortida d’emergència per complir el Pla de Seguretat

L'escenari més desfavorable i perillós preveu una cabuda de més de 1.800 persones al primer toc de fabiol

Una discoteca de Cala Rajada, totalment negada per la pluja davant la sorpresa dels turistes

Aigua fins als turmells i claveguerams embossats després de caure-hi 37 l/m2