MENORCA

Els inicis des Castell l’any 1651, quan l’entorn del Castell de Sant Felip es va omplir de barraques d’obrers i militars

El poble compleix 250 anys i l'IME edita un llibre que narra la seva intensa història


El poble des Castell ha complert 250 anys de la seva fundació. Per celebrar aquesta efemèride, l’Institut Menorquí d’Estudis acaba d’editar el llibre “Història des Castell. De la fundació de Georgetown a inicis del segle XX” de Xavier Martín.

Els inicis d’aquest poble daten del 1651 quan el primer raval es va començar a omplir de barraques d’obrers i militars al voltant del Castell de Sant Felip. Aquesta ubicació era molt perillosa amb una fortalesa tan a prop i es va decidir traslladar el poble a la ubicació actual. Aquest canvi no va ser suficient per garantir la seguretat quan el Duc de Crillón va reconquerir l’illa per als espanyols. L’assetjament del castell va durar sis mesos i va acabar a causa de l’escorbut que van patir els 3000 soldats que resistien a dins. El moment de la rendició va tenir també la seva anècdota.

El poble va tenir fins a tres molins per poder alimentar a totes les tropes i la gran quantitat de soterranis que té Es Castell servien per emmagatzemar les grans quantitats de vi que prenien els soldats. Alguns carrers encara conserven el nom de la seva època britànica com és el cas del carrer Stuart, un dels darrers governadors de la dominació anglesa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |