X

Els inspectors constaten afectacions al patrimoni històric en la finca de Binixíquer

El GOB havia informat de la construcció d'una pista de motocross sense llicència

18/03/2024

Els inspectors constaten afectacions al patrimoni històric en la finca de Binixíquer

Inspectors del servei de patrimoni del Consell Insular de Menorca han detectat afectacions en el patrimoni històric en la finca de Maó denunciada pel GOB. En una inspecció feta el passat dia 8, els funcionaris hi constataren danys en una cova prehistòrica, motiu pel qual s’ha obert un expedient sancionador.

La propietat s’enfronta a una sanció de 600 euros, en el millor del casos, però que pot ser molt elevada en cas d’afectacions greus. En aquest cas, la llei blear de Patrimoni preveu multes des de 30.000 euros fins al doble del valor dels danys i perjudicis causats. A més, s’hi pot afegir una possible indemnització i fins i tot un delicte penal amb penes de presó d’entre mig any i tres mesos.

Aquesta finca va ser denunciada per l’entitat ecologista després d’haver observat que s’havia construït una pista de motocross i un jardí de 20.000 metres quadrats, que l’Ajuntament de Maó ha confirmat que es van fer sense llicència.

A través d’imatges aèries, el GOB sospitava que s’haurien pogut produir danys en el patrimoni històric, una sospita que ara els inspectors han confirmat. També està pendent que visitin la pista els inspectors d’ordenació territorial, per possibles actuacions en sol rústic sense llicència.

Notícies relacionades >

18/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris