X

Els inspectors de Menorca obren una vuitantena d’expedients sancionadors per lloguer turístic il·legal en el darrer mig any

El GOB Menorca reclama, però, més inspeccions i sancions

23/09/2023

Els inspectors de Menorca obren una vuitantena d’expedients sancionadors per lloguer turístic il·legal en el darrer mig any

Redacció

Els set inspectors de turisme de Menorca han obert una vuitantena d’expedients sancionadors per lloguer turístic il·legal en els darrers sis mesos. A més, el Consell vol incorporar-ne un altre a la plantilla abans que acabi l’any. El GOB Menorca reclama, però, més inspeccions i sancions.

Al febrer d’enguany ja es va augmentar la plantilla d’inspectors d’Ordenació Turística, de cinc a set. Aquest augment de professionals ha suposat un increment d’un 40% d’inspeccions en els darrers sis mesos en comparació al mateix període de l’any passat, un total de 77 (54 a 77). Però, en canvi, les propostes de sanció s’han reduït a un terç, de 33 a 11. El motiu: burocràtic. El nou executiu insular espera reprendre, aviat, el ritme d’expedients sancionadors. També hi volen incorporar dos nous inspectors: un haurà de ser per oposició i, per tant, el tràmit serà més llarg; però l’altre podria començar a fer feina en els pròxims mesos.

Es calcula que a l’estiu de 2022 hi havia a Menorca uns 6.300 habitatges de lloguer turístic il·legal, més que els legals, uns 5.600. I el GOB Menorca apuntà que les places il·legals oscil·larien entre les 30.000 i les 35.000. El GOB també considera un problema el fet que el ciutadà que vulgui interposar una denúncia contra un lloguer turístic il·legal s’hagi d’identificar, que no hi hagi opció de denunciar-ho anònimament.

23/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris