societat

Els joves comencen a consumir alcohol, tabac i cànnabis als 14 anys

El coordinador dels programes de prevenció de drogues de l'ONU, Wadih Maalouf, ha visitat la UIB

Els+joves+comencen+a+consumir+alcohol%2C+tabac+i+c%C3%A0nnabis+als+14+anys

L’alcohol és la droga que es percep com a manco perillosa i també la més estesa. Amb 15 anys, molts joves comencen a beure setmanalment. Són dades del Ministeri de Sanitat, que indiquen que el 78% dels joves entre 14 i 18 anys reconeixen haver-se iniciat en l’alcohol; un 41%, en el tabac, i el 33% han consumit cànnabis.

Un estudi del GIFES (Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social de la UIB) demostra que l’entorn familiar pot ajudar a prevenir el consum de substàncies.

Interessat en aquest i altres estudis del grup, els ha visitat el coordinador de programes de prevenció de drogues de les Nacions Unides, Wadih Maalouf. “És un problema de desenvolupament. Alguna cosa falla quan ens hem d’adreçar a aquestes edats”, diu Maalouf.

Els programes de prevenció de l’ONU centren l’atenció no tant en les substàncies, sinó en l’entorn dels joves, especialment la família. “El problema principal, més enllà de la presència de les drogues, és com ajudar els nins a resistir-s’hi”, explica el coordinador.

La intenció és que no s’iniciïn en les drogues o, almanco, que ho facin més tard. “Com més joves són, més difícil és tractar el problema. No només per ells, sinó per als sistemes de salut”, assegura Maalouf.

Canviar el comportament de l’entorn és clau-diu-per protegir-los de les drogues.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

CAEB i el Consell de Menorca organitzen un curs perquè els professionals dels sectors de la restauració i hoteler millorin l’eficiència

El programa inclou "eines per a millorar les vendes, nocions de gestió econòmica, organització d'esdeveniments o control d'estocs"

Ciutadella instal·la llums electromagnètics al pas de vianants a Sant Antoni Maria Claret

En un futur la incorporació de semàfors intel·ligents permetrà regular el trànsit segons el flux de vehicles real en cada...

Les Illes disposaran de 17 equips d’Atenció Primària per atendre a domicili els casos lleus de coronavirus

La situació al país és de contenció per evitar la propagació del COVID19

La capelleria Bonet, més d’un segle al cap dels eivissencs

Es tracta d'un dels darrers negocis del Passeig de Vara de Rey "de tota la vida" i ha estat reconegut...