societat

Els joves comencen a consumir alcohol, tabac i cànnabis als 14 anys

El coordinador dels programes de prevenció de drogues de l'ONU, Wadih Maalouf, ha visitat la UIB

Els+joves+comencen+a+consumir+alcohol%2C+tabac+i+c%C3%A0nnabis+als+14+anys

L’alcohol és la droga que es percep com a manco perillosa i també la més estesa. Amb 15 anys, molts joves comencen a beure setmanalment. Són dades del Ministeri de Sanitat, que indiquen que el 78% dels joves entre 14 i 18 anys reconeixen haver-se iniciat en l’alcohol; un 41%, en el tabac, i el 33% han consumit cànnabis.

Un estudi del GIFES (Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social de la UIB) demostra que l’entorn familiar pot ajudar a prevenir el consum de substàncies.

Interessat en aquest i altres estudis del grup, els ha visitat el coordinador de programes de prevenció de drogues de les Nacions Unides, Wadih Maalouf. “És un problema de desenvolupament. Alguna cosa falla quan ens hem d’adreçar a aquestes edats”, diu Maalouf.

Els programes de prevenció de l’ONU centren l’atenció no tant en les substàncies, sinó en l’entorn dels joves, especialment la família. “El problema principal, més enllà de la presència de les drogues, és com ajudar els nins a resistir-s’hi”, explica el coordinador.

La intenció és que no s’iniciïn en les drogues o, almanco, que ho facin més tard. “Com més joves són, més difícil és tractar el problema. No només per ells, sinó per als sistemes de salut”, assegura Maalouf.

Canviar el comportament de l’entorn és clau-diu-per protegir-los de les drogues.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Consell d’Eivissa, PIMEEF i ajuntaments posen en marxa ‘Som Comerç Eivissa’

120 comerciants d'Eivissa participen en aquesta iniciativa.

Falsa alarma per un avís de bomba a l’aeroport de Son Sant Joan

Diversos agents de la Policia Nacional i Guàrdia Civil han revisat les diferents zones

El propietari de la residència Bell Entorn de Sóller es defensa de les crítiques:  “Som un centre, no un hospital”

Admet que la intervenció del Govern en la residència era inevitable. En el darrer recompte fet a la mateixa residència...

Les darreres 24 hores: dos morts, 89 positius i 341 curats

Les víctimes mortals s'acosten a les 300 des que començà la pandèmia. A dia d'avui hi ha 260 sanitaris afectats per Covid-19 i 67 positius. El pic més alt és...