Asseguren que existien mecanismes per evitar el pagament de la indemnització a Matthias Kühn
Els juristes tenen clar que els terrenys de Muleta II eren urbanitzables abans de la seva protecció l’any 2008. Més tard, durant el govern de José Ramón Bauzá, l’acord que havia de permetre desenvolupar la urbanització va marcar un abans i un després. “El tema central és l’acord transaccional del juliol de 2013, perquè, des del punt de vista jurídic, és més que dubtós”, assegura el catedràtic de Dret Administratiu a la UIB Avel·lí Blasco. Això, perquè l’acord entre el Govern i la propietat no va tenir en compte l’Ajuntament de Sóller, que té les competències en matèria urbanística.
Amb la llei d’Urbanisme del 2017, la segona fase de la urbanització de Muleta quedava desclassificada, i els propietaris dels terrenys varen continuar fent passes. “Es va generar la impossibilitat de desenvolupar urbanísticament aquests terrenys a la urbanització de Muleta II, i en aquell moment el promotor ja no tenia cap altra alternativa més que acudir als tribunals a reclamar una indemnització”, insisteix l’advocat especialista en dret administratiu i immobiliari Daniel Olabarría.
Amb tot, els experts asseguren que hi havia maneres d’esquivar la indemnització. “Hi hagués pogut haver una compra venda anterior o un acord entre el Govern i la propietat abans que arribàs la desclassificació que va fer que els terrenys passassin d’urbanitzables a rústics o rústics protegits”, detalla l’advocat i professor de la UIB Joan Alemany. Ara, però, el Govern no té cap via legal per evitar el pagament de la indemnització de 96 milions d’euros.
Com ha canviat la vida de la guanyadora de la Grossa de Nadal de Ciutadella, un any després?
Ho fa per versionar 'Have you ever seen the rain' del grup Credence Clearwater Revival
Tot i la versatilitat de la seva formació, només poden fer feina al departament de codificació clínica
A les Illes Balears s'ha venut part d'un tercer, un quart i dos cinquens premis