societat

Els jutges: “La reforma de la Llei d’Enjudiciament Criminal és inoportuna”

El portaveu de l'Associació Professional de la Magistratura a Balears, Alejandro González, diu que amb els mitjans actuals els fiscals no poden assumir les instruccions


El portaveu de l’Associació Professional de la Magistratura a Balears, Alejandro González, considera que la reforma de la Llei d’Enjudiciament Criminal no és necessària i també la qualifica d”inoportuna”. La principal novetat de l’avantprojecte de Llei que ha aprovat el Govern és el canvi en el paper que tenen jutge i fiscal, durant la fase d’investigació d’un cas. Amb el nou text, serà el fiscal qui s’ocupi de la instrucció de les causes i hi haurà un jutge de garanties. González critica la despesa que comporta aquesta transformació del sistema i avança que per dur-la a terme caldrien 2.000 fiscals més. Per tant, no veu factible aques canvi “tenint en compte que, a la darrera oposició per a jutges i fiscals, han sortit 300 places i que a la pròxima es preveuen 240”. A més, avança que representaria un augment de despesa extraordinari perquè també caldrien més funcionaris a les fiscalies.

“Noto certa preocupació perquè la instrucció passi a mans dels fiscals”

González tampoc creu que aquesta reforma es justifiqui per un suposat “interès general”. En realitat, noto certa preocupació perquè siguin els fiscals els que en el futur s’ocupin de la instrucció. No em refereixo a la institució i als seus professionals sinó a la imatge d’imparcialitat que té la Fiscalia des que Dolores Delgado es va ficar al llit ministra i es va llevar Fiscal General de l’Estat. Això ha afectat l’aparença d’imparcialitat i no crec que convingui que es generin més dubtes al voltant de la justícia”.

El magistrat defensa el funcionament de l’actual sistema ja que “els jutges garantim els drets dels ciutadans i, amb aquest sistema, s’han jutjat polítics, empresaris i, fins i tot, membres de la Casa Reial”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Dimecres comença a administrar-se la segona dosi de vacunes a les residències de Menorca

Aquest dilluns s'ha completat la primera dosi de l'antídot a 751 professionals de la sanitat de l'illa

Destitueixen Joan Quevedo, president de l’Atlètic Villacarlos, per presumptes irregularitats en la gestió

La junta, presidida ara per Manolo Delicado, es reunirà per estudiar si emprèn alguna altra acció

El Banc de Sabadell reclama 8.000€ a un autònom de Menorca per un descobert de 1.300

El client demandarà l'entitat per usura i per incloure'l a la llista de morosos