societat

Els jutjats de Menorca perdran més d’una quarta part dels seus funcionaris

Són persones destinades a l'illa ara fa dos anys i que tornen als seus llocs d'origen, acabat el termini establert pel Ministeri de Justícia


Més d’una quarta part dels funcionaris dels jutjats de Menorca deixaran la feina a partir de divendres que ve. Són els qui van venir destinats a la força pel Ministeri de Justícia ara fa dos anys. I el problema s’agreuja perquè les borses d’interins estan al mínim. El Col·legi d’Advocats de l’illa demana que s’agilitzin les substitucions.

A Maó un dels casos més greus es troba al jutjat que porta violència de gènere. Si el Ministeri no troba una solució de darrer moment, perdrà la meitat del personal funcionari. En global, a tot Menorca, als partits judicials de Maó i Ciutadella, està previst que 19 de 70 d’aquests treballadors públics marxin de l’illa.

El problema rau en el fet que els funcionaris consideren poc atractives les Balears, per l’elevat cost de la vida, i pel fet que el complement per insularitat és de 80 euros al mes, quan, per exemple, a Canàries és de 400.

I la situació, ara com ara, té difícil solució perquè les borses d’interins per suplir els que marxen tampoc estan en condicions de respondre la demanda que està a punt de generar-se.

Una situació que s’afegeix al fet que 4 jutges i magistrats han marxat, o jubilat, de Menorca en els darrers mesos. D’aquestes places, que van sortir al concurs de trasllats, només se n’ha cobert una i en un altre cas un dels jutges de Ciutadella també s’encarrega de la substitució d’un dels de Maó.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els restauradors de Menorca es preparen per reobrir l’interior dels bars i restaurants

Ho podrán fer fins a les cinc del capvespre, amb una ocupació del 30%, i un màxim de 4 persones per taula

Desallotgen una festa il.legal amb 12 famílies a Manacor

S'exposen a sancions d'entre 3 mil i 60 mil euros

Més per Menorca i el PP demanen que les restriccions s’adeqüin a la situació epidemiològica de l’illa

Els ecosobiranistes consideren que l'entrada de l'illa al nivell 2 adaptat és incoherent i que genera confusió

Gairebé cap companyia aèria compleix la normativa d’aplicar el descompte de resident al final del procés de compra

El sistema, que ha entrat en vigor aquest dimarts, pretén evitar l'increment de les tarifes als residents