X

Els Jutjats de Palma, al límit

La jutgessa degana critica la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia

27/02/2021

Els Jutjats de Palma, al límit

La situació es pot complicar molt als jutjats. Prop de 140 funcionaris retornen a places de la Península després d’haver estat destinats a les Illes durant dos anys. Fa temps que els adverteixen de la gravetat de la situació i ara, en declaracions a IB3, la jutgessa degana de Palma ha criticat obertament la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia a les Illes.

És la tempesta perfecta: manco personal per tramitar els concursos de creditors i acomiadaments que es poden produir els mesos vinents als jutjats socials.

Al trasllat de funcionaris, se suma la mancança de recursos que arrosseguen els jutjats des de fa anys, i també els retards causats per la pandèmia.

“Com és que no se tramita la borsa d’interins? Com és que no està baremada? Els problemes de mancances de funcionaris no venen perquè ara se’n vagin aquests, sinó perquè abans ja hi havia places buides i no hi havia gent per poder cridar. Ara en això hi afegim que hi ha jutjats que queden amb una o dues persones. A mi que m’expliquin de quina manera ens poden demanar responsabilitats als jutges de treure la feina quan no hi ha qui faci els tràmits previs”, afirma la jutgessa degana de Palma, Sonia Vidal.

27/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris