societat

Els Jutjats de Palma, al límit

La jutgessa degana critica la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia


La situació es pot complicar molt als jutjats. Prop de 140 funcionaris retornen a places de la Península després d’haver estat destinats a les Illes durant dos anys. Fa temps que els adverteixen de la gravetat de la situació i ara, en declaracions a IB3, la jutgessa degana de Palma ha criticat obertament la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia a les Illes.

És la tempesta perfecta: manco personal per tramitar els concursos de creditors i acomiadaments que es poden produir els mesos vinents als jutjats socials.

Al trasllat de funcionaris, se suma la mancança de recursos que arrosseguen els jutjats des de fa anys, i també els retards causats per la pandèmia.

“Com és que no se tramita la borsa d’interins? Com és que no està baremada? Els problemes de mancances de funcionaris no venen perquè ara se’n vagin aquests, sinó perquè abans ja hi havia places buides i no hi havia gent per poder cridar. Ara en això hi afegim que hi ha jutjats que queden amb una o dues persones. A mi que m’expliquin de quina manera ens poden demanar responsabilitats als jutges de treure la feina quan no hi ha qui faci els tràmits previs”, afirma la jutgessa degana de Palma, Sonia Vidal.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Detingudes 60 persones a Mallorca per blanqueig de capitals procedent del narcotràfic

Per a dur a terme la il·lícita activitat el líder de l'organització utilitzava la identitat de persones d'avançada edat per...

El Suprem es pronunciarà aquesta setmana sobre els tancaments perimetrals

Serà la primera restricció en la que s'haurà d'unificar un criteri general per a la resta de Comunitat Autònomes

Un mort a Eivissa en precipitar-se des de la muralla del Baluard de Santa Llúcia

Fins al lloc dels fets s'ha traslladat una unitat de suport vital avançat, que no ha pogut fer res per...

Identifiquen dues víctimes més de la repressió franquista enterrades al cementeri de Son Coletes

Són les restes del que va ser batle d'Algaida, Pere Llull i del manacorí Miquel Palmer, dibuixant satíric del setmanari...