X

Els jutjats d’Eivissa estrenen servei de mediació per facilitar la resolució negociada de les causes

La negociació podria evitar que arribi als jutjats un 30% de les denúncies civils

29/11/2023

Els jutjats d’Eivissa estrenen servei de mediació per facilitar la resolució negociada de les causes

Els jutjats d’Eivissa incorporen un nou servei de mediació al qual es podrà recórrer, fins i tot amb un cas obert. Seran els magistrats els que detectin en quins casos pot ser més adequat aquest recurs que no continuar amb el procediment judicial iniciat. Fa més de 30 anys que la mediació es practica a Eivissa i, des d’aquest dimecres, és possible recórrer a la negociació, també als jutjats.

A través del protocol firmat entre el jutge degà i l’Institut de Mediació de les Balears, els magistrats remetran els casos en què vegin possible l’acord al nou servei de mediació intrajudicial inaugurat avui. La primera sessió és gratuïta. Com ha explicat Sergio González, jutge degà d’Eivissa, “aquest recurs estarà disponible, no només per les parts en conflicte en un procediment als jutjats, sinò per a qualsevol ciutadà que tengui un problema i estigui interessat en la seva resolució negociada”.

La resolució negociada dels conflictes estalvia costos econòmics, emocionals i de temps, i a Eivissa es disposa d’una dotzena de mediadors acreditats. L’advocada Eva Cardona ha explicat que s’estima que un 30% de les causes civils que entren a un jutjat es podrien resoldre “a través de mediació”, i ha explicat que l’objectiu és baixar la litigiositat donant a conèixer aquesta possibilitat als ciutadans.

El servei de mediació Francesc Lacueva Abad s’ha dedicat al que era jutge titular de la sala de primera instància número 1, mort fa dos anys.

29/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris