societat

Els jutjats entren dimarts a la Fase 2 del pla de desescalada

El 60 o 70 per cent de la plantilla de funcionaris estarà operativa en aquesta segona fase


El pròxim dimarts, 26 de maig, s’activarà la Fase 2 del Pla de Desescalada per a l’Administració de Justícia. Segons publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), aquest canvi de fase incrementarà la plantilla que hi fa feina en un 30 per cent. Així, si durant la fase 1, han treballat entre un 30 i un 40 per cent dels funcionaris; a partir de dimarts, el personal dels jutjats s’incrementarà fins a arribar al 60 o 70 per cent del total.

Quan no es pugui garantir el distanciament de seguretat entre els treballadors, es podran establir torns d’horabaixa. A més, l’ús de la mascareta serà obligatori, quan ho determini l’autoritat sanitària.

D’altra banda, s’estableix que no hauran d’acudir a fer feina de forma presencial els funcionaris de l’Administració de Justícia que tenguin al seu càrrec infants menors de 14 anys o gent major depenent. En canvi, s’estipula que el servei de neteja sí que estarà operatiu al 100 per cent per garantir la higiene i la desinfecció de les dependències judicials.

El Pla de Desescalada de l’Administració de Justícia estableix que la fase 2 se centrarà en la “preparació per a la reactivació de les passes processals”. És a dir, de moment no hi haurà encara activitat ordinària, la qual es preveu que comenci en la fase 3. En la tercera fase, a més, s’incorporarà a la feina el 100 per cent de la plantilla.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Viatgers de Madrid, Catalunya o Galícia hauran de presentar una PCR negativa per entrar a les Balears

Almenys sis comunitats, entres les quals Balears, cerquen pactar la limitació de mobilitat per Pasqua. L'estratègia de les Illes no...

Una empresa menorquina crea un projecte per viatjar virtualment a les platges de l’illa

Es tracta d'una eina per avançar tecnològicament en la promoció turística de l'illa

Menorca comença la vacunació dels policies locals

També s'accelera la vaccinació a majors de 80 anys i usuaris de centres de dia, mentre que divendres es començarà a administrar a professors

Es Castell retira el darrer símbol franquista del municipi

Commemorava la figura del batle Francisco Gimier, que morí assassinat l'any 1930