societat

Els jutjats tendran torns de capvespre si no poden garantir les mesures de seguretat

Els funcionaris que teletreballen hi hauran d'anar de forma presencial dos pics per setmana


El Ministeri de Justícia ha publicat una ordre al BOE en què estableix el retorn a l’activitat ordinària de l’administració de Justícia i permet activar la fase III. L’ordre estableix que els acords s’han pres en col·laboració amb les comunitats autònomes amb competències transferides amb el Consell General del Poder Judicial, la Fiscalia General de l’Estat i també s’ha consultat amb el Consell General de l’Advocacia Espanyola, el Consell General dels Procuradors dels Tribunals i el Consell General dels Col·legis Oficials de Graduats Socials, a més, de les organitzacions sindicals.

D’aquesta manera, l’ordre diu que als òrgans, serveis o unitats en què no es puguin garantir les mesures de seguretat degut al nombre de funcionaris que presten servei de forma presencial hauran d’establir torns de capvespre segons l’ordre JUS/394/2020, de 8 de maig.

També estableix que els treballadors d’especial sensibilitat no podran ser cridats a fer serveis de forma presencial. Aquests treballadors hauran de ser verificats pel Servei de Prevenció de Riscos Laborals i són aquells amb patologies susceptibles d’agreujar-se per l’efecte de l’exposició a la COVID-19.

Aquests funcionaris, sempre que hi hagi mitjans materials per poder fer-ho, prestaran els seus serveis en la modalitat en línia, dins el seu mateix horari laboral o, en tot cas, en horari de 09:00 a 14:30 hores.

L’ordre ministerial també estableix que només podran fer feina en línia entre el 30% o 40% dels funcionaris de cada òrgan o unitat i no es podrà superar el 40% de funcionaris del Cos de Lletrats de l’Administració de Justícia i Auxili Judicial, a més, tots els funcionaris que fan teletreball, exceptuant els especialment sensibles a l’exposició de la COVID-19, hauran d’anar a fer feina presencial dos pics per setmana en horari de matí.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els infants de l’escola de vela de Port Portals fan netes les platges

Ho fan per conscienciar-se i conscienciar els banyistes de la importància de tenir net l'entorn de les illes

Turistes i residents aprofiten les darreres hores de pàrquing gratuït a Ses Covetes

La platja s'ha omplert però no s'ha saturat, i els banyistes han respectat la distància de seguretat entre els grups...