societat

Els llenyataires de Menorca demanen poder instal·lar magatzems per a la maquinària als boscos

El Consell de Menorca ha contestat les al·legacions al PTI de l'Associació d'Empresaris Forestals argumentant que l'activitat no justifica en cap cas, construccions d'obra en rústic


ASEFOME representa actualment una desena de petites empreses de forestals que s’encarreguen de l’extracció de biomassa dels boscos de Menorca. Expliquen que la majoria disposen de naus en polígons industrials per manipular i fer la distribució de la llenya, però voldrien tenir autorització per poder construir casetes on emmagatzemar les màquines i la llenya a la marina.

Per evitar buits legals, voldrien que la seva activitat quedés reflectida en la normativa territorial de Menorca, que es troba ara en procés de revisió, i per aquest motiu han fet al·legacions al text inicial. amb aquest objectiu, han mantingut ja dues reunions amb la conselleria d’Ordenació del Territori, que ja ha descartat la possibilitat de construir magatzems d’obra en sòl rústic. Expliquen que l’activitat dels forestals és temporal, i que habitualment tampoc són titulars de la propietat dels boscos on treballen, i que les edificacions quedarien per sempre. Així i tot, matisen que que la normativa no posa traves a que la llenya pugui quedar dipositada a les finques.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Muro ‘incendia’ el campanar de l’església en el seu Sant Antoni alternatiu

Unes 200 persones s'han concentrat a la plaça, tot i que no es podien celebrar actes multitudinaris

Els nins gaudeixen de Sant Sebastià Petit

Circ, contacontes i grafits han fet gaudir els més petits

Les UCI han passat aquest cap de setmana de risc “alt” a “molt alt”

Els casos de malalts amb covid que necessiten hospitalització per complicacions greus continuen pujant

Els forns de Sa Pobla venen totes les espinagades

Menjar tradicional que no falta, tot i les restriccions de la festa