X

Els lloguers per a tot l’any baixen a Eivissa un 20%

Un pis de tres habitacions a Vila es pot aconseguir ara per 1.500 euros al mes

26/06/2020

Els lloguers per a tot l’any baixen a Eivissa un 20%25

La crisi de la Covid-19 ha provocat lleugeres baixades del preu del lloguer de temporada i per tot l’any, però no hi ha canvis en la compravenda d’habitatges, on per ara les xifres es mantenen.

Segons explica Jeffrey Fernández de Bobadilla, delegat a les Pitiüses del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària, el preu del lloguer per tot l’any ha minvat un 20 per cent. Abans es podia aconseguir un pis de tres habitacions a la ciutat d’Eivissa o rodalies per 1.600 o 1.800 euros i ara ha baixat a 1.400 o 1.500. “La gent té menys sous, molts estan en ERTO, a l’atur o són autònoms que s’han quedat sense ingressos”, diu Fernández, que assegura que això ha fet rebaixar una mica les expectatives als propietaris.

També s’ha detectat que hi ha gent que abans llogava només durant la temporada i ara han passat a tot l’any, encara que són pocs. “La gent es resisteix, perquè si lloguen per tot l’any es comprometen a cinc anys i per això molts aguanten o demanen un preu alt, excepte en casos de necessitat”, explica el delegat dels APIS.

El que s’ha reduït molt és la demanda del lloguer de temporada, perquè molts menys treballadors s’han desplaçat a l’illa per fer feina a l’estiu. “Si abans es demanaven 8.000 euros per tota la temporada per un pis perquè es llogava durant més temps, ara pels mesos de juliol, agost, setembre i octubre es demanen 4.000”, explica Fernández, que assegura que el preu per mes ha baixat molt poc en aquest tipus de lloguers, però globalment per tota la temporada pot haver minvat un 30%.

On sí està havent-hi més demanda és al lloguer vacacional per setmanes o quinzenes, tot i que menys que l’any passat. “Molts espanyols de classe mitjana o alta saben que aquest estiu no hi haurà massificació i s’han decidit a venir”, explica Fernández, que assegura que aquest públic, de “més qualitat que altres anys”, prefereix allotjar-se a cases que a hotels. Els preus en aquest tipus d’oferta s’estan mantenint.

El que sí que està més aturat és el mercat de compra-vénda d’habitatges a Eivissa. El delegat dels APIS assegura que els inversors estan esperant que “els preus s’enfonsin” i de moment “no hi ha demanda”, per la qual cosa els preus es mantenen. Només s’estan fent operacions en el cas de les persones que tenen necessitat de comprar o vendre.

26/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT