societat

L’oci infantil i les atraccions de fira podran obrir però amb mesures per evitar contagis

Els infants de més de 6 anys hauran de dur la mascareta protectora i s'haurà de respectar la distància de dos metres de seguretat


La Conselleria de Salut i Consum ha informat aquest divendres que, atesa l’evolució de les dades epidemiològiques, a partir del pròxim 28 de novembre, es reobriran els locals d’oci infantil. Es farà, però, amb una sèrie de condicions i mesures de seguretat. A Eivissa i Mallorca, la capacitat màxima autoritzada de l’espai serà del 50% i els grups d’un màxim de 10 persones. A Menorca, els grups màxims poden ser d’entre 10 i 15 persones en funció de l’evolució de les dades epidemiològiques la propera setmana.

En els esdeveniments programats s’ha de respectar el principi de grups estables o bombolla. Amb aquesta finalitat, els locals d’oci infantil han d’informar els organitzadors de l’esdeveniment d’aquesta limitació, així com els adults que acompanyin els menors. S’han d’aplicar mesures estrictes d’higiene de mans i de superfícies, i cal assegurar que el local manté condicions de ventilació adequada.

A més, els infants de sis anys en endavant han d’accedir al local amb mascareta protectora i l’han d’utilitzar de manera continuada, llevat del moment específic de consumir aliments o begudes, en què se la poden retirar durant el temps imprescindible.

Quant a les atraccions infantils, no n’hi podrà haver més de tres habilitades en el mateix carrer o plaça i serà obligatòria l’ús de mascareta per part dels majors de 6 anys.

Els usuaris de l’atracció hauran de romandre asseguts en aquelles que així ho permetin i mantenir una distància mínima de 2 metres, excepte si són convivents. S’ocuparà el seient o vehicle que s’assigni a cada infant per part del personal de l’atracció. Els usuaris hauran d’accedir a l’atracció per una sola entrada i la sortida s’haurà de fer pel lloc habilitat a aquest efecte i seguin les indicacions del personal.

El gel hidroalcohòlic haurà d’estar a disposició dels treballadors, clients i acompanyants i les superfície de contacte de l’atracció s’hauran de desinfectar després de cada ús.

No es permeten atraccions infantils tipus gàbia de bolles. En el cas de les atraccions tipus llit elàstic, només es permet l’ús per part d’un sol client, excepte si són convivents.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’escultura de Jafuda Cresques apareix amb una mascareta pintada de negre

Altres escultures i monuments de Ciutat han estat víctimes de vandalisme aquest febrer

Noemí Gomila torna a l’equip de govern del Consell de Menorca deu anys després

La socialista ha pres possessió com a nova consellera de Serveis Generals en un ple extraordinari

Pares i professors de Menorca demanen que es millori la semipresencialitat a les escoles

El professorat denuncia dotació insuficient i la FAPMA demana més qualitat en les classes per internet

Dos germans de Manacor troben a fora vila una moneda del regnat de Jaume II

La seva curiositat per saber més de la troballa va fer que la duguessin al Museu d'Història Manacor, on l'han...