societat

Els majors de 80 anys es vacunaran als centres de salut

El centre Covid exprés de Son Dureta serà el primer centre massiu de vacunació i vacunarà prop de 12.000 persones a la setmana


El centre Covid exprés de Son Dureta passa de dues línies a 10. D’aquesta manera podran vacunar unes dues mil persones diàries, 12.000 a la setmana. En aquest espai es vacunaran els següents col·lectius: farmàcies, clíniques veterinàries, psicòlegs, fisioterapeutes, oftalmòlegs, serveis d’assistència a domicili i terapeutes ocupacionals, protètics dentals, podòlegs, treballadors del Banc de Sang i Teixits, personal de laboratori, optometristes i auxiliars d’òptica i Inspectors de la Seguretat Social.

De manera simultània en aquests grups es vacunaran a partir de l’u de març els majors de 80 anys. Aquests, però, no s’hauran de desplaçar al centre covid exprés de Son Dureta, sinó que la rebran al seu centre de salut. També el personal sanitari de segona línia, el personal essencial i els docents. Aquest darrer col·lectiu engloba 25.000 professionals de tots els centres educatius de Balears entre personal docent i no docent.

S’HAN ADMINISTRAT 56.110 DOSIS I 20.995 PERSONES ESTAN IMMUNITZADES

A més, es preveu que aquesta setmana s’acabi de posar la primera dosi als grans dependents. Fins aquest diumenge 21 de febrer, s’han administrat a Balears 56.110 dosis i 20.995 persones estan immunitzades.

Per altra banda a partir de març s’obriran nous punts de vacunació, el poliesportiu Germans Escales a Palma, el poliesportiu Mateu Canyelles d’Inca, l’Hipòdrom de Manacor, el Recinte Firal de Maó, la sala polivalent del Centre de Salut Canal Salat a Ciutadella i el Recinte de Fires i Congressos a Eivissa. A Formentera encara s’ha de decidir l’espai que s’utilitzarà per a la vacunació massiva.

Quant a les vacunes, aquesta setmana arribaran a Balears 16.620 dosis, entre les 7.020 de PFIZER que han arribat avui i les 9.600 d’AstraZeneca que arribaran demà.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Exhibicionisme i proposicions sexuals: les cambreres de pisos, contra la normalització de l’assetjament a la feina

Insten els hotels a canviar els protocols per prevenir casos. Per exemple, demanen poder dur el telèfon mòbil o tenir...

8M 2021, actes adaptas a la pandèmia

No hi haurà manifestacions multitudinàries

La pandemia fa devallar la natalitat en un 20%

Només a la primera onada de la pandèmia 10 mil tractaments de fertilitat van quedar aturats a Espanya