X

Els avisos de maltractament infantil es disparen un 40% a les Illes el 2021

De les 4.800 notificacions registrades l'any passat, el 26%  van ser agressions físiques greus i el 10%, psicològiques

25/04/2022

Els avisos de maltractament infantil es disparen un 40%25 a les Illes el 2021

Imatge d'arxiu.

La pandèmia ha fet augmentar els avisos de maltractaments a menors. Segons les dades del Registre Unificat de Maltractament Infantil recollides pel Govern, les notificacions pujaren gairebé un 40% el 2021 a les Illes, respecte al 2020. Unes xifres que s’inclouen en l’informe que l’Oficina de la Infància i l’Adolescència tanca en aquests moments i que l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio ha destacat coincidint amb el Dia Internacional contra el Maltractament Infantil, aquest 25 d’abril.

Per al director de l’Oficina de la Infància, Josep Lluís Riera, aquest increment de notificacions és preocupant. Tot i això, assegura que part de les notificacions arriben de l’àmbit esportiu i del lleure, on els infants passen bona part de la setmana. La formació d’aquests dos col·lectius, segons Riera, és clau ara perquè els abusos arribin a conèixer-se i denunciar-se. “Fem cursos de formació a aquests professionals i els insistim que, per llei, tenen l’obligació de notificar tots els possibles casos”.

De les més de 4.800 notificacions registrades l’any passat a les Balears, 1.700, un 26% van correspondre a maltractaments físics greus, mentre que els psicològics van suposar el 10%. D’aquests darrers, una part ja es produeix a través de les xarxes socials. “Ens preocupa molt tot el que està sortint de les xarxes socials, el misser va presentar un informe i l’Ajuntament de Palma també comença a tenir dades, és molt preocupant”, ha dit Riera.

25/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris