X

Els membres del Daesh detinguts a Mallorca són traslladats a Madrid

Els investigadors constaten que captaven adeptes en reunions clandestines

28/06/2017

Els membres del Daesh detinguts a Mallorca són traslladats a Madrid

Els quatre presumptes membres del Daesh que han estat detinguts a Mallorca han estat traslladats a Madrid en helicòpter i entre fortíssimes mesures de seguretat. Es desplacen a la capital espanyola perquè hauran de declarar a l’Audiència Nacional.

Les detencions s’han produït aquest dimecres de matinada a Binissalem, Ariany i Inca. Els detinguts estan acusats de formar part d’una cèl·lula terrorista que es dedicava a captar adeptes. Els investigadors mantenen que operaven mitjançant les xarxes socials i també reunions setmanals clandestines.

Les investigacions es varen iniciar l’any 2015 quan el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) va detectar una sèrie de vídeos de la radicalització i viatge d’un jove musulmà resident a Espanya. El promotor és un conegut predicador salafista, molt popular a les xarxes socials. És el protagonista de diversos viatges a Mallorca. Es reuneix amb grups de joves a distints bars i locutoris del Raiguer i repeteix el seu discurs una vegada i una altra a distintes pàgines web i xarxes socials.

La detenció d’aquest predicador salafista s’ha produït aquest dimecres al dematí a la localitat de Sparkhill, a les rodalies de la ciutat britànica de Birmingham. L’operació, coordinada per l’Europol, també s’ha desenvolupat a Alemanya. La gendarmeria alemanya ha detingut un sisè presumpte terrorista. De moment, l’operació continua oberta.

28/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT