societat

Els menjadors escolars de Menorca, en perill i amb la meitat d’usuaris per la crisi sanitària

Les tres empreses que gestionen el servei esperen sobreviure amb la seva aposta pel producte local


Els menjadors escolars de Menorca tenen la meitat de nombre d’alumnes usuaris per la crisi sanitària. Les empreses que donen aquest servei diuen que estan al límit de la seva supervivència, però confien a recuperar la confiança de les famílies amb els seus menús, que aquests darrers anys aposten especialment pel producte local.

A Sant Lluís en una mateixa cuina fins al curs passat feien més de 90 menús diaris, i dinaven junts els alumnes de les dues escoles del municipi. Però amb les restriccions sanitàries, a principi de curs es va prohibir el desplaçament d’infants i el centre escolar que no disposa de cuina va quedar sense servei de menjador. Ara, només cuinen per a 40 alumnes.

A Sant Lluís finalment s’habilitarà un menjador a l’escola que no té cuina i es transportarà el dinar a partir del mes de novembre. A tots aquests entrebancs s’hi suma la por de moltes famílies del contagi o la manca d’ingressos però, tot i això, el programa per fomentar el producte local a les escoles continua, fins i tot, amb més força.

Aconseguir uns menús de més qualitat és la part positiva del descens de feina. La part negativa: haver de prescindir de personal que ja no necessiten i assumir riscos econòmics que els poden obligar a tancar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell d’Eivissa presenta una iniciativa en línia per mantenir viva la il·lusió de Nadal

'Cantajuego' actuarà al Recinte Firal el diumenge 27 de desembre amb sessió doble.

Quatre de les deu depuradores d’Eivissa han vessat aigües mal tractades

L'informe de sostenibilitat de la fundació Ibiza Preservation assegura que no es compleix la reducció en el consum d'energia

El Castell de Bellver es tenyeix de vermell per commemorar el Dia contra la sida

A les sis en punt, s'ha il·luminat de color vermell per donar suport a la causa i fer front a...

Salut farà un cribratge massiu amb tests d’antígens a sa Pobla a partir de diumenge

Serà el primer cribratge massiu amb tests d'antígens que es faci a les Balears. Les persones que donin positiu, se'ls...