X

Els menjadors escolars públics de les Balears són els més cars de l’Estat

La mitjana de preu dels menjadors a Balears és de 7 euros

14/06/2023

Els menjadors escolars públics de les Balears són els més cars de l’Estat

Els menjadors escolars públics de les Balears son els més cars de l’Estat i tenen molt de marge de millora. Aquesta és la conclusió principal d’un estudi realitzat pel Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional (CERAI) i la Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes de Mallorca, amb la col·laboració d’APAEMA i Justícia Alimentària.

Els menjadors escolars dels centres públics necessiten un procés integral de millora en què els sectors implicats (la Conselleria d’Educació, Sanitat i els sectors alimentaris i familiars) estiguin coordinats. El preu del menjador a les Illes Balears és els més car de l’estat. El preu habitual, de mitjana, és de 7 euros diaris. Més de la meitat dels usuaris d’aquest servei obtenen beques menjador, la qual cosa fa evident la funció socioeconòmica i la necessitat de fer-los assequibles.

La majoria dels serveis de menjador escolar als centres d’educació públics son externs. Sis empreses de les Balears concentren el 81% d’aquestes licitacions. És per això que es demana que s’afavoreixi l’accés als contractes a empreses petites per tal d’oferir producte sostenible, ecològic i de proximitat tal com marca el context normatiu en les empreses públiques. La conclusió a què ha arribat l’estudi de diagnosi és que els menjadors escolars a les Illes Balears tenen molt de marge de millora.

14/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT