SOCIETAT

Els menors amb mesures de protecció i els seus educadors guanyen en estabilitat

L'IMAS firma la concertació de 208 places, 6 de les quals per a adolescents embarassades i/o amb infants al seu càrrec


Després de 15 anys de reivindicar-ho, les entitats que es dediquen a acollir infants i adolescents de Mallorca amb mesures de protecció passen a tenir aquestes places de manera concertada.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials ha firmat la concertació de 208 places amb 11 entitats. Sis d’aquestes places són específiques per a adolescents amb mesures de protecció que estan embarassades i/o tenen fills al seu càrrec. El concert s’ha firmat per quatre anys per un valor total de 27 milions d’euros.

La presidenta de la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Magela Sosa, destaca l’estabilitat que això els suposa: “Quan un al·lot o una al·lota entra en una llar o està en un d’aquests programes, ja pot comptar amb un referent en tot el seu cicle vital, i no ha d’estar canviant depenent de si hi ha subvencions o no”.

Que les places siguin concertades també fa possible millorar el sector i les condicions laborals dels educadors. Al cap i a la fi, afegeix Sosa, són els qui tenen el pes de dur endavant la vida d’aquests joves.

En una societat ideal, aquests nins haurien de poder viure amb les seves famílies“, ha afegit la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera. “Malauradament hi ha nins i joves que han d’estar dins el sistema de protecció i el que hem de fer les institucions és garantir-los el millor sistema de protecció per al seu creixement”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |