societat

Els menors de 14 anys podran acompanyar un adult al supermercat, a la farmàcia i al banc

El Govern apel·la a la responsabilitat individual dels progenitors perquè durant aquestes sortides garanteixin la seguretat dels infants

Els+menors+de+14+anys+podran+acompanyar+un+adult+al+supermercat%2C+a+la+farm%C3%A0cia+i+al+banc

La portaveu del Govern, María Jesús Montero.


La portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha anunciat aquest dimarts que els menors de catorze anys podran, a partir del 27 d’abril, acompanyar un adult en les activitats que ja permet l’estat d’alarma, com anar al supermercat, a la farmàcia o al banc.

Es tracta d’un alleujament parcial del confinament, segons Montero, que ha advertit, no obstant això, que la prioritat del Govern és evitar un hipotètic repunt de la pandèmia, per la qual cosa ha apel·lat a la responsabilitat individual dels progenitors perquè durant aquestes sortides garanteixin la seguretat dels nins, però també dels altres ciutadans.

Montero ha recordat que la majoria dels nins ha quedat en els seus domicilis des que es va decretar l’estat d’alarma i que, tenint en compte la fase evolutiva de la pandèmia, la probabilitat que estiguin contagiats o puguin transmetre la malaltia és “realment baixa”.

Ha insistit que la sortida dels menors de catorze anys haurà de ser controlada, complint “de manera escrupolosa” les normes d’higiene i distanciament social, i que aquest alleujament parcial del confinament no significa que s’estiguin relaxant les mesures de contenció.

Ha reiterat que la decisió s’ha pres seguint la recomanació dels experts i “fent ponderació del risc i benefici del moment que ens trobem”.

Sobre si hauran de portar o no màscares, la portaveu ha dit que l’evidència científica posa de manifest que en els nins és menys eficient, ja que és complicat que no es toquin la cara o que les mantinguin posades, entre altres dificultats.

La portaveu ha assenyalat que en els pròxims dies Sanitat i la vicepresidència de Drets Socials elaboraran un document que tracti de donar resposta de manera “intuïtiva” a les preguntes més freqüents sobre aquest assumpte, tot i que no serà un substitut del “sentit comú”.

A més, ha assenyalat que la sol·licitud de pròrroga de l’estat d’alarma fins al 9 de maig contempla, així mateix, que el Ministeri de Sanitat pugui dictar ordres, instruccions o guies sobre les activitats i desplaçaments permesos i que pugui ampliar o restringir territorialment els llocs, establiments o activitats permesos pel decret d’alarma.

Per això, es farà un procés de desescalada “que pot ser diferent” en funció de l’evidència científica i del seguiment epidemiològic de cada territori, regit per un sistema de marcadors que permetrà prendre decisions a cada moment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Rosa maria perello 21/04/2020

    ‼️‼️ Urgente‼️‼️
    Ante las ridículas y absurdas medidas de alivio anunciadas por el gobierno para la infancia, proponemos, hoy, martes 21 de abril, *una cacerolada desde los balcones a las 19:00 horas*. Los niños llevan 5 semanas encerrados (6 en algunas comunidades) y las medidas anunciadas no solo no suponen ningún alivio para ellos, sino que aumentan el riesgo de contagio. Los niños tienen necesidades físicas y psicológicas que creemos que no se están teniendo en cuenta. *Pedimos que se les permita salir a dar paseos cortos de forma controlada y ocasional, acompañados por un adulto y manteniendo la distancia social*. Pásalo y por favor, *a las 19:00 en el balcon*. Por nuestros niños

Cercador |


més contingut relacionat

Els infants de l’escola de vela de Port Portals fan netes les platges

Ho fan per conscienciar-se i conscienciar els banyistes de la importància de tenir net l'entorn de les illes

Turistes i residents aprofiten les darreres hores de pàrquing gratuït a Ses Covetes

La platja s'ha omplert però no s'ha saturat, i els banyistes han respectat la distància de seguretat entre els grups...